Спасиха хирургичното отделение в Многопрофилната болница в Добрич. В края

...
Спасиха хирургичното отделение в Многопрофилната болница в Добрич. В края
Коментари Харесай

Хирургичното отделение в болницата в Добрич няма да бъде закрито

Спасиха хирургичното поделение в Многопрофилната болница в Добрич. В края на февруари петима хирурзи подадоха заявки за овакантяване, измежду тях е и завеждащият отделението доктор Мирослав Попов. Основното искане на медиците беше за почтено възнаграждение. Заповедта за промяната на шефа на болничното заведение обаче провокира вълна от нови оставки.

Добрич

Четирима от петимата лекари в Хирургично поделение на Многопрофилната болница в Добрич, които преди месец подадоха заявки за овакантяване, са ги отдръпнали. Проведени са голям брой диалози, направени са отстъпки и от двете страни за реализиране на съглашение. Заплатите им ще се вдигнат, въпреки и не в претенции от тях размер, без да се нарушава финансовата непоклатимост на болничното заведение.
Д-р Трифон Йорданов - Изпълнителен шеф на МБАЛ-Добрич: " Споразумението, което постигнахме с позитивен резултат, е в интерес напълно на жителите на област Добрич – те да бъдат спокойни, че ще им бъде оказана болнична здравна помощ в звеното " хирургия ". "
В отделението остават и двама специализанти, тъй че размерът на активността му ще се резервира. Други отделения обаче са сложени в риск от кадрово застраховане.
Д-р Трифон Йорданов: " Само за този месец в интервал на овакантяване са двама лекари от болничното заведение и 6 медицински сестри. Имам информация, че ще бъдат подадени още молби за освобождение. "
Всички те са показали персонални претекстове за овакантяване, само че е реалност, че заявките внезапно се усилиха със заповедта на здравния министър за промяна на управлението на болничното заведение преди месец. Мотиви по този начин и не бяха посочени. Очаква се общото заседание на здравното заведение да вземе дефинитивно решение на 12 април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР