Спас Велинов поема поста от Владимир Радойчич, който оглави CETIN

...
Спас Велинов поема поста от Владимир Радойчич, който оглави CETIN
Коментари Харесай

Теленор обяви нов директор „Технологии”

Спас Велинов поема поста от Владимир Радойчич, който оглави CETIN България

Спас Велинов е част от Теленор от 2003 година, като през годините е заемал няколко управителни позиции
(снимка: Теленор)

Продължават измененията в организацията и мениджмънта на Теленор България. Компанията разгласи Спас Велинов за основен шеф „ Технологии ” на мястото на Владимир Радойчич, който към този момент управлява новосформираното сдружение CETIN България.

Спас Велинов е експерт в телекомуникационната сфера, който има 25-годишен опит в промишлеността. Той е част от Теленор от 2003 година, като през годините е заемал няколко управителни позиции в софтуерното обмисляне и построяването на мрежата, а последната му позиция е шеф „ Снабдяване и логистика ”.

Велинов има основна роля в някои от най-сложните планове за промяна в историята на компанията. Той е първият основен шеф „ Технологии ”, повдигнат като вътрешна за организацията кандидатура.

„ Спас е измежду основните фигури в Теленор през последните няколко години и има необятен опит и знания в региона на телекомуникациите, наред с дългогодишния му стаж в нашата компания ”, разяснява назначението Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Теленор.
още по тематиката
Новият софтуерен шеф на Теленор е ученик на Техническия университет в София, има CMI тапия, равнище 7 по стратегическо ръководство и водачество, а също по този начин и магистърска степен по ръководство от университета в Шефилд.

По-рано тази седмица Теленор България разгласи, че трансферира активите си в телекомуникационна инфраструктура в новосъздадено без значение дружество CETIN България. Двете компании ще имат разнообразни цели и разнообразни бизнес модели и фокус на ръководство.

Теленор ще се концентрира върху комерсиалната активност, до момента в който CETIN България ще дава отговор за развиването, употребата и поддръжката на телекомуникационната и ИТ инфраструктура.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР