Спас Русев е новият собственик на най-големия доставчик на телевизия

...
Спас Русев е новият собственик на най-големия доставчик на телевизия
Коментари Харесай

Спас Русев е придобил Булсатком за над €120 милиона?

Спас Русев е новият притежател на най-големия снабдител на телевизия в у нас " Булсатком ". Офертата на създателя на " Телелинк " е била определена от кредиторите на компанията, заяви " Капитал ", откакто е получил удостоверение за договорката от страните по нея. За завършването на продажбата може индиректно да се съди и по вписвания в българския и английския търговски указател.

Според източници от пазара цената е сред 120 и 130 милиона евро

Според източници на " Капитал " на финалната права до последно е имало още един претендент - чешката капиталова група PPF, като офертата ѝ е била близка по стойност.
 Официално: Спас Русев купи
Официално: Спас Русев купи " Булсатком "

От компанията пазят цената на договорката в загадка. По неофициална информация тя е над €120 млн.

Сделката се проточи над година след оборване от съоснователя на оператора и миноритарен акционер с към 20% Пламен Генчев. Той оспорваше продажбата на оператора с довода, че кредиторите са пренебрегнали негова алтернатива да е желан покупател. 

Преди време " Булсатком " стартира да изпитва компликации с изплащането на задълженията си, а кредиторите поеха контрола над компанията и започнаха финансово излекуване.

Преди две години и половина беше назначен нов мениджмънт, воден от изпълнителния шеф Станислав Георгиев, чиято съществена цел беше да възвърне оперативно компанията и да спре приключването на клиенти с прибавянето на нови услуги и по-силното прекосяване към IPTV телевизия.

За 2021 година приходите на " Булсатком " доближиха 161 милиона лв. при загуба от 22 милиона лв..
 И
И " Булсатком " подвига цените

Месечните абонаменти нарастват с сред 0,19 лв. и 1,19 лв. за телевизия и до 2 лв. за интернет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР