Спартак Варна отпразнува 100-годишния си юбилей със страхотно тържество, което

...
Спартак Варна отпразнува 100-годишния си юбилей със страхотно тържество, което
Коментари Харесай

Спартаклии показаха Царската купа от 1932 г. и отпразнуваха 100-годишния юбилей със страхотно тържество с много видни гости

Спартак Варна отпразнува 100-годишния си празник със ужасно празненство, което се организира преди минути в Драматичния спектакъл " Стоян Бъчваров ".

На него участваха доста митове, някогашни и сегашни футболисти, гении от школата, треньори и деятели, както и стотици почитатели.



Специално с цел да уважат празника дойдоха и доста видни посетители, измежду които министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, кметът Иван Портних, ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов и други.



Водещи пък бяха актьорите Христо Гърбов, бате Николай, Иван Чешмеджиев и Венци Куцаров.



Присъстващите в залата видяха къси прожекции с информация за историята на клуба, най-големите му триумфи, върховете и всички запаметяващи се достижения.



Легендите, които към този момент не са сред живите, пък бяха почетени с едномитунти бурни овации от всички присъстващи, които станаха на крайници.



Силният човек в клуба Стефан Калименов прикани всички спартаклии да се обединят, да не помнят дрязгите между тях и да вървят дружно по пътя към връщането на тима там, където му е мястото - в Първа лига.



Той разкри пред публиката, че клубът е получил през днешния ден поздравления от доста институции, съвсем всички професионални тимове у нас, като честитки са пристигнали и от задгранични отбори.



След това той връчи няколко плакета - на клубната легенда Красимир Зафиров, на ръководителя на Общо събрание на колегиите ЖСК Спартак Иван Иванов, на дългогодишния президент на " соколите " Николай Ишков, на кмета Иван Портних, на ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов, на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев и на министър Красен Кралев. Последните двама също връчиха специфични плакети на Калименов от своите институции.



Последва връчването на най-емоционалният плакет, който бе присъден на всички почитатели, които водиха борба за запазването на идентичността на клуба през последните 10-12 години.



Този плакет бе връчен на Евгени Станимиров, за който Калименов показа, че са прекарали доста безсънни нощи в търсене на положителното бъдеще на варненския отбор.



Кулминацията на тържеството бе проявлението на Царската купа, извоювана от спартаклии през 1932 година



Тя бе изнесена на сцената от две дечица от школата под бурните овации на цялата зала и водещия Христо Гърбов. Актьорът самичък призна, че е упражнявал като дребен в ЖСК Спартак.



Всички посетители в залата получиха като подарък специфична книга за историята на 100-годишния клуб, написана от Чавдар Димов.

В момента пред Операта тече рок концерт за юбилея, а по-късно ще има пиро-шоу на Вълнолома.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР