Спартак Плевен запази четвъртото си място в Националната баскетболна лига

...
Спартак Плевен запази четвъртото си място в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

ЦСКА разгроми Берое, Спартак Плевен запази четвъртото място в НБЛ

Спартак Плевен резервира четвъртото си място в Националната баскетболна лига (НБЛ) с домакинска победа с 81:67 (18:19, 22:16, 17:16, 24:16) против Шумен, само че плевенчани не престават да водят единствено с точка на тима на ЦСКА. В мач от 18-ия кръг " алените " завоюваха с 96:68 (28:18, 20:16, 24:18, 24:16) против гостуващия Берое.

Шумен поведе в края на първата третина в зала " Балканстрой " с тройка на Теодор Димитров, само че любимците от Плевен бързо си върнаха самодейността във втората част. Те излязоха напред с панер на Станимир Маринов, а серия от четири точки на Цветомир Чернокожев им даде дефинитивно преднина в мача.

За Спартак най-резултатен бе Семаджи Хейнс с 15 точки, Маринов добави други 14, а Кадериън Рейнс оказа помощ с 13 точки и девет битки. 22 точки за Шумен вкара Идову Ореолувапо, който приключи дабъл-дабъла си с 12 битки.

ЦСКА също не остави огромни шансове на гостите си. " Червените " означиха първите пет точки в мача и даже се откъснаха на 12 в първата четвъртина при 21:9. За ЦСКА 25 точки вкара Мартин Сотиров, а Брендън Йънг и Алекс Симеонов приключиха с по 16.

Дериъс Хол вкара 26 точки за Берое.

След тези два мача Спартак е четвърти с 26 точки и една повече от ЦСКА, а Берое е на идната позиция с още една пасив. Шумен пък е на последното място с едвам три победи от началото на постоянния сезон в НБЛ.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ивайло Георгиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР