спанският вестник ABC посочи избягалия в Дубай Васил Божков като

...
спанският вестник ABC посочи избягалия в Дубай Васил Божков като
Коментари Харесай

Испанският ABC: Олигархът Васил Божков е един от организаторите на непрестанния протест в България

спанският вестник ABC уточни избягалия в Дубай Васил Божков като един от уредниците на митингите в София. В собствен коментар на събитията в София от през вчерашния ден вечерта изданието разкрива, че точно Божков е мозъкът зад безредиците в столицата, а неговото очевидно лице е Отровното трио, написа.

„ Днес е последният ден на мирни митинги “, съобщи един от уредниците на демонстрациите ден преди да са минали 56 дни от настояването за оставката на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор. От доста рано, повече от два часа пред Парламентът да стартира съвещанието си, няколкостотин души се бяха събрали пред постройката му. Заплахата от плевел ден към този момент се обрисуваше. Докато тълпата се събираше пред Парламента, група протестиращи люлееше няколко коли на жандармерията; един от тях се качи върху патрулна кола и с високоговорител крещеше "оставка ". Тези дейности бяха осъществени пред напрегнатия взор на органите на реда. Най-активните протестиращи бяха задържани. Няколко протестиращи дърпаха павета от пътя, които по-късно използваха ", стартира коментарът на вестника.

«Hoy es el último día de protestas pacíficas» afirmaba uno de los organizadores de las manifestaciones el día anterior a que se cumplieran 56 días desde que se exige la dimisión del primer ministro Boiko Borisov y del Fiscal General. Desde muy tem…
— ABC Internacional (@abc_mundo)

В този нов ден на митинги имаше и нападнати служители на реда - двама с изгаряния на очите и една с изкълчена ръка, шефът на полицията предизвести, че в случай че насилието не спре, те ще бъдат принудени да употребяват мощ.От предишния вторник са проведени инспекции на идващите в столицата поради информация, че огромни групи идват с рейсове от разнообразни градове в страната в София, доста от тях от престъпния контингент.

Президентът Румен Радев, който от седмици води всеобхватна война против Борисов и неговото държавно управление, подкрепяйки и насърчавайки митингите, откри парламентарната сесия през вчерашния ден с къса тирада. В този миг три парламентарни групи напуснаха и Радев приказва пред полупразна зала. Според разнообразни анализатори номинацията на Радев за най-висш държавен глава е съветвана по това време от социалистическия водач Корнелия Нинова с сътрудника на съветските секрети служби военачалник Решетников.

Парламентът, който от през вчерашния ден заседаваше в нова постройка - седалището на някогашния Централен комитет на комунистическата партия, когато доминираше в целия политически живот на страната до началото на прехода - стартира съвещанието си в атмосфера невиждана до момента.

Васил Божков - българският олигарх с 19 обвинявания за разнообразни закононарушения, от пране на пари до неплащане на повече от 350 милиона евро в хазната, който съумя да избяга в Дубай, е един от мозъците на тези митинги, подсилен от трима водачи, задържани преди няколко дни, които ръководят противозаконния му бизнес. Именно те оповестиха преди дни, че за през вчерашния ден са подготвили „ грубо нахлуване " и „ страхотна проява на народен митинг ". Преди дни пък софийските кръстовища, блокирани от седмици, осъмнаха с бесилки, на които висят парцалени кукли.

Всички тези кавги, въодушевени от Божков и неговите поддръжници, накараха полицията, която към този момент имаше информация за радикализация на митингите, да предизвести жителите да не водят децата си там, тъй като „ не се знае какво може да се случи “.

Видимото лице на Божков в митингите е „ Отровното трио “, както се назовават: юрист Николай Хаджигенов, журналистът Арман Бабикян, прочут с подправените вести, които популяризира и скулпторът Велислав Минеков. Не би трябвало да подценяваме, че това, което характеризира това шумно трио е, че всички те идват от фамилиите на известни висши чиновници от някогашния комунистически режим.

Фотограф на организация „ Франс прес “ е ранен от полицията на митингите в София нощес, заяви организация в коментар на конфликтите в антиправителствените митинги у нас през миналата вечер.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР