Спадът при слънчогледа възлиза на 15%Реколтата от царевица в Украйна

...
Спадът при слънчогледа възлиза на 15%Реколтата от царевица в Украйна
Коментари Харесай

Реколтата от царевица в Украйна спада с една четвърт спрямо 2021 година

Спадът при слънчогледа възлиза на 15%

Реколтата от царевица в Украйна тази година ще падне с 24 % по отношение на 2021 година и с 5 на 100 под междинното ниво за последните пет години до 32 милиона тона, сочат данни на европейския център на наблюдаване на реколтата (MARS), представени от Ройтерс.

Спадът при слънчогледа, въпреки и по-малък, възлиза на 15 % по отношение на 2021 година до 13,9 милиона тона, или 2 на 100 под междинното равнище за последните пет години.

" Руската инвазия в Украйна понижи площите, засети с царевица и слънчоглед. Това ни кара да понижим прогнозите за добивите под междинните петгодишни равнища, макар като цяло положителната годишна продукция през годината ", се показва в отчета, предава Българска телеграфна агенция.

По данни на MARS 4 на 100 от церевицата, 10 на 100 от слънчогледа и 7 на 100 от соята се отглежда в региони, където се водят дейни бойни дейности.

При към този момент изцяло прибраните култури спадът е сходен. Прибраната мека пшеница е с 22 на 100 по-малко от тази през 2021 година, ечемикът е с 20 на 100 по-малко, а рапицата - с 13 на 100.

Анализаторите не престават да спорят какъв брой зърно ще успее да прибере и изнесе Украйна в изискванията на продължаващата война.

Оценките на MARS се базират на лични калкулации и на директни данни от украинското министерство на селското стопанство, като се изключи данните за районите на Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, които се основават на отдалечено наблюдаване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР