Спадът на цените на горивата в България в края на

...
Спадът на цените на горивата в България в края на
Коментари Харесай

Горивата продължават да поевтиняват

Спадът на цените на горивата в България в края на седмицата продължава да е наклонност, която може би ще се резервира и повече време поради новините преди днешната среща на страните от ОПЕК+ във Виена, написа обстоятелства.бг.

Според „ Московский комсомолец ” наподобява ще има сделка в ОПЕК да бъде понижен добивът на нефт с 1 млн. барела дневно, като в договорката ще влезе и Русия. Само че Съединени американски щати има намерение да усили производството на „ черно злато ”, което ще компенсира и поради това съветската медия предвижда ново поевтиняване на суровия нефт – даже до равнища от 45 $ за барел. Това демонстрира разбор на уеб страницата „ Актуално “.

Подкрепа за сходни изказвания дава и една изненадваща статистика - за пръв път от 75 години Съединени американски щати са изнесли повече нефт, в сравнение с са влезнали. През предходната седмица американският експорт е бил с 211 хиляди барела нефт и петролни артикули на ден повече, в сравнение с вносът. Съединени американски щати могат да допринесат за наводняването на международния пазар с в допълнение нефт, защото претърпяват " втора шистова гражданска война " и още напролет на 2019 година дават обещание да слагат нов връх по рандеман, преодолявайки равнищата от 12 милиона барела на ден.

Иначе в България междинната цена на бензин А95 е 2,01 лв. за литър, като най-ниската цена е 1,80 лв. (бензиностанция „ Никсметал груп ” в Ботевград), а най-високата – 2,41 лв. (три бензиностанции на Go Petroleum – Лозенец, Студентски град и Суходол), демонстрират данните на fuelo.net. По вериги най-ниската междинна цена към този момент е при Марешки – 1,85 лв., а най-високата е при Go Petroleum - 2,31 лв.. Кажи-речи всички огромни вериги продават приблизително по-евтино, в сравнение с е междинната стойност за страната – „ Лукойл ”, EKO, OMV, Shell са на 1,99 лв. междинна цена, а Gazprom е на 2,04 лв. приблизително т.е. по-скъпо от общата междинна стойност.

Що се отнася до дизела, там междинната цена е към този момент 2,21 лв. на литър. Най-ниската засечена цена е 1,94 лв. на литър (Bultrade Варна 1), а най-високата е 2,45 лв. на литър (бензиностанция Terminal Card в Бояново). По вериги още веднъж най-ниската междинна цена е при Марешки – 2,02 лв. на литър, а най-високата е при Go Petroleum – 2,36 лв. на литър. И отново най-популярните вериги са с по-ниска междинна цена от общата - „ Лукойл ”, EKO, OMV, Shell са на 2,19 лв. на литър, а Gazprom е на приблизително 2,24 лв. на литър т.е. 3 стотинки по-скъпо от междинната обща стойност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР