Спад в търсенето на агнешко и други продукти за Великден

...
Спад в търсенето на агнешко и други продукти за Великден
Коментари Харесай

Спад в търсенето на агнешко за Великден

Спад в търсенето на агнешко и други артикули за Великден поради затворените заведения за хранене, предвижда министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя увери, че нищо няма да липсва на великденската ни софра.

" Лидл " ще зареди супермаркетите си с агнешкото месо, козунаци, яйца и зеленчуци за Великден от български производители, оповестиха от компанията.

" Лидл " работи с две огромните български месопреработвателни предприятия от години, които ще доставят 170 тона агнешко за всичките ѝ 101 магазина. Те са сертифицирани и могат да обезпечат нужните размери за всичките 101 супермаркети на веригата. Двата месокомбината работят с 5 кланици, добиващи агнета от районите Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Сливен и Кърджали.

За трета поредна година веригата продава и български козунаци по обичайната рецепта. Българският производител е измежду водещите у нас и с изключение на козунаци, сега компанията предлага близо 40 негови продукта в комерсиалната си мрежа в цялата страна.

Тази година в " Лидл " близо 70% от яйцата за празника ще са от български генезис. Вносни ще са единствено белите яйца, които родните производители не могат да обезпечат в задоволителен размер, отговарящ на потребителското търсене. " Лидл България " работи с 5 български ферми за доставка на яйца от региона на Пещера, Асеновград, Велико Търново, Добрич и Ямбол. Една от фермите изнася яйца за румънския пазар посредством " Лидл ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР