Спад на трансплантациите и донорските ситуации у нас. От началото

...
Спад на трансплантациите и донорските ситуации у нас. От началото
Коментари Харесай

Трансплантациите и донорите у нас намаляват

Спад на трансплантациите и донорските обстановки у нас. От началото на 2018 година до момента нов орган са получили минимум българи спрямо последните 4 години. В същото време страната обмисля незабавни ограничения за поощряване на донорството. Сред тях е облекчение на процедурите и понижаване на бюрокрацията.

“Говорим за действителна оценка на положението към сегашния миг и следене на болестта. На база на динамичността човек може да е незабавно нуждаещ се, само че невероятно да бъде направена. Трябва да знаем за кои пациенти да бъдат ориентирани напъните “, разяснява пред Нова телевизия заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков.

И до момента в който опитите за подписване на контракт с непознати клиники не престават, страната ще работи за насърчване на донорството.

,,Искаме сега във всяка една болница, която е база и работи в тази посока, да има доста строга организация, в този момент скърцат нещата, резултатът е забележим. 11 донора от началото на годината досега “, добави Пенков.

За съпоставяне през 2014 година донорските обстановки са били 22. През същата година е имало и най-вече трансплантации в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР