SpaceX успешно изстреля своя с дестинация Международната Космическа Станция. Там

...
SpaceX успешно изстреля своя с дестинация Международната Космическа Станция. Там
Коментари Харесай

SpaceX изстреля Cargo Dragon към МКС, улови успешно първата му степен с дрон

SpaceX сполучливо изстреля своя с дестинация Международната Космическа Станция. Там ще достави неща нужни за научни опити, както и хранителни запаси за космонавтите. Драконът потегли от земята на борда на ракета Falcon 9, от Космическия център Кенеди на NASA във Флорида. Пускането беше отсрочено с един ден, до през днешния ден, поради проблеми с метеорологичните условия, предават от Digital Trends.
Ще стигне до МКС рано в понеделник, с цел да означи 23-тата задача по транспорт на товар до там
На борда има над 2 тона хранителни запаси, хардуер за МКС и материали за научни проучвания. Голям триумф освен това стартиране е, че компанията съумя да улови първата си степен, чрез своя нов безпилотен транспортен съд. Първата степен е нужна единствено първоначално, за снабдяване на нужното гориво за сложното издигане към атмосферата, срещу гравитацията. След постигането на избрана височина, бустерът става непотребен и се пуска към земята.

SpaceX е известна с това, че има доста мощен фокус точно върху улавянето на степените след стартиране, с цел да се употребяват още веднъж. Това може да направи изстрелванията много по-евтини в дълготраен проект.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР