Сп. Идеален дом“ отличи хипермакета със специална награда на тазгодишната

...
Сп. Идеален дом“ отличи хипермакета със специална награда на тазгодишната
Коментари Харесай

„Зеленият“ Kaufland Горубляне e „Къща на годината“ за 2023 г.

Сп. „ Идеален дом “ отличи хипермакета със специфична премия на тазгодишната гала
За 27-и път сп. „ Идеален дом “ връчи влиятелните премиите за интериор и архитектура „ Къща на годината “. Основната тематика - „ Зелената вероятност “, сплотява трендовете в сферата, като оценките се присъждат на планове, които имат значителност за основаването на стабилно бъдеще.

Специална премия в селекцията за „ Устойчиво строителство “ беше присъдена на Kaufland България за първия „ зелен “ хипермаркет у нас, ситуиран в кв. Горубляне в София. Тя потвърждава напъните на компанията в посока зелени политики във всички аспекти на бизнес веригата, започвайки от самото строителство на хипермаркетите. Kaufland България приоритизира своята активност, като следва процеси на целеустремено понижаване на въглеродните излъчвания от активността си и „ озеленяване “ на своите магазини в цялата страна.
-->
„ За нас е значимо да сътворяваме всеки един от магазините ни с мисъл както за клиентите, по този начин и за природата. Отличието на сп. „ Идеален дом “ потвърждава обстоятелството, че сме постигнали това, към което се стремим – да създадем постройка  в която всеки се усеща вкъщи си и в същото време да спомага за едно по-добро бъдеще “., разяснява Тодор Левенов началник направление " Нови планове и модернизации " в Kaufland България.



Той добави, че с изключение на голямото парково пространство, което е основано към обекта, предстоят още приятни изненади за всички клиенти и гости.

„ Зеленият “ Kaufland е ситуиран върху парцел с повърхност от над 15 000 кв.м. Повече от 6 000 кв. м от тях са залесени с над 300 дървета и близо 1000 шубраци. Сградата е построена съгласно най-модерните еко стандарти. Захранва се със 100% „ зелена “ сила, има LED осветяване и хладилни витрини с нискоемисионни хладилни сътрудници. Разполага със " зелена " климатична система, която не употребява фосилни горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини, с цел да отоплява през зимата и охлажда през лятото. Тя понижава и шумовото замърсяване. Преди дни беше пусната в употреба фотоволтаична апаратура, която ще понижи излъчванията с 30%. Сградата има документ ISO 50001. На паркинга й има безвъзмездна зарядна станция за електрически колела, стоянки за колела, с което компанията интензивно подкрепя развиването на „ зеленото “ напредване в града. Осъществена е директна връзка към новопостроената велоалея в квартала, част от общата веломрежа на София.



Доставките на първични материали за магазина са с камиони на природен газ и в сгъваеми железни палети, посредством които се усъвършенстват размерите, понижават се транспортните курсове и се пестят излъчвания. Заради металните им странични стени за товарите се употребява 95% по-малко фолио. Плодовете и зеленчуците се доставят в сгъваеми и рециклируеми многократни каси, които пестят 1200 т излъчвания годишно. Акцент е устойчивият подбор – артикули със документи, районни, био, веган, климатично неутрални, рециклирани и рециклируеми артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР