Социологическата агенция Маркет Линкс излезе с официална позиция относно заформилия

...
Социологическата агенция Маркет Линкс излезе с официална позиция относно заформилия
Коментари Харесай

Маркет Линкс не дала всички данни от проучването си за подкрепата за партията на Слави за новините на bTV

Социологическата организация " Маркет Линкс " излезе с публична позиция по отношение на заформилия се скандал, че дружно с bTV преднамерено не са предоставени всички данни от финансирано от организацията и от bTV социологическо проучване за настройките за гласоподаване на предварителни парламентарни избори - става въпрос за данните, касаещи втората политическа мощ в 45-тото Народно заседание.
Припомняме, че в Twitter зам.-председателят на партията на Слави Трифонов " ИТН " Тошко Йорданов разяснява данните, като попита по какъв начин по този начин bTV не оповестява всички параметри на изследването, а единствено този, който отразява твърдо решилите да гласоподават. Ако се вземат поради и не изцяло решените да гласоподават, то " ИТН " може да се смята за първа политическа мощ съгласно отговорите в проучването, направено в интервала 16 - 23 април, 2021 година, измежду 1053 респонденти на възраст над 18 години.!
Ето какво показват от " Маркет Линкс ":
" Публикуването на данни от демоскопски проучвания на електорални настройки в миг на съществено политическо напрежение и непрекъсната предизборна акция, доста покачва публичната сензитивност към тематиката и нерядко бива употребявано за политически ПР.

Осъзнавайки високата си социална отговорност, в " Маркет Линкс " считаме, че е значимо да представяме и проучваме информация, която в най-голяма степен може да бъде постоянен ориентир и основа за относителен разбор с резултатите от последните избори.
 Слави Трифонов като Бойко Борисов – нека не, но... Слави Трифонов като Бойко Борисов – нека не, но...
Улисани в злободневното политическо всекидневие, мъчно подвигаме взор да се огледаме какъв брой е необятен светът и какъв брой можем да научим единствено а...

Добре знае се, че декларативната поддръжка за една или друга политическа мощ не се приближава изключително до действителното изборно държание, до момента в който не бъде интерпретирана през мобилизацията на партийните електорати, изразена в тяхната подготвеност за гласоподаване. Поради това и заради желанието ни да ограничим евентуални неточни тълкувания, в това число и появяването на две " първи политически сили ",, за което носим цялостната отговорност.

Процесът на повишение на въздействието на новите партии измежду българските жители е проследен в представянето на резултатите в утринния блок на bTV, където форматът и времетраенето разрешават по-детайлен и изчерпателен разбор, а също по този начин и в. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР