Социологът Цветозар Томов и общинският съветник в София и математикът Любомир

...
Социологът Цветозар Томов и общинският съветник в София и математикът Любомир
Коментари Харесай

Десните номинират Цветозар Томов за член на ЦИК

Социологът Цветозар Томов и общинският консултант в София и математикът  Любомир Георгиев са номинациите на " Демократична България " за членове на Централната изборна комисия. Това разгласи депутатът от обединението Иван Димитров пред Българска национална телевизия. Той стимулира кандидатурите с това, че и двамата са извънредно положителни специалисти. Цветозар Томов има и стаж като член на ЦИК.

Президентът Румен Радев насрочи за през днешния ден съвещания с парламентарно представените партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на ЦИК.
След измененията в Изборния кодекс новата ЦИК ще има единствено 15 членове, а не 20 както сега. Те ще са препоръчани от шестте партии в 45-ия парламент и ще бъдат назначавани от президента. ГЕРБ ще има 4 места, " ИТН " и Българска социалистическа партия - по 3, Движение за права и свободи и  " Демократична България " - по 2, а " Изправи се! Мутри вън! " - едно.

Следобед на уеб страницата на президентството ще се излъчва и чуването на номинираните.

Във вторник стана ясно, че " Изправи се! Мутри вън! " номинира юрист Росица Матева за член на ЦИК. Тя беше ръководител на Обществения съвет на остарялата комисия. Българска социалистическа партия номира трима души за комисията - Емил Войнов, Силвия Стойчева и Цветанка Георгиева , които и до момента представляваха партията в комисията. Войнов е повдигнат и за зам.-председател на ЦИК.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР