Социалното министерство ще предложи няколко варианта за промени на пенсиите

...
Социалното министерство ще предложи няколко варианта за промени на пенсиите
Коментари Харесай

Социалното министерство ще предложи няколко варианта за промени на пенсиите

Социалното министерство ще предложи няколко разновидността за промени на пенсиите от 1 юли. Министър Георги Гьоков още веднъж повтори, че плануваната индексация със 6,1 на 100 на всички пенсии от юли е незадоволителна и няма да регистрира натрупваната от началото на тази година инфлация. Предстоящите промени ще се дискутират в работна група, която е в развой на съставяне.

Политическо ще е решението и на Народното събрание какво ще се случи с пенсиите от 1-ви юли тази година сподели министър Гьоков, само че уточни, че Българска социалистическа партия държи на преизчисляването на пенсиите със междинен застрахователен приход от някои от околните години и добави:

" Сега, 2018-а, 19-а, 20-а, аз няма да го разясня, само че като вид стои и е въпрос на сметки и планове. Друг вид е увеличение на пенсиите с по-голям % по изключение за тази година, отчитайки инфлацията от тази година. Друг вид е с увеличение на коефициента на тежест още повече на осигурителната година, тъй като на всички места е записано и в съдружното съглашение, да стига 1,5 ".

Всеки от трите разновидността има преимущества и дефекти, сподели Гьоков. За това той счита, че методът за пенсиите от юли би трябвало да е сложен:

" Адекватни решения за пенсионната система. В противоположен случай изкривяването - употребявам тази дума, ще продължи ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР