Социалното министерство ще предложи няколко варианта за промени на пенсиите

...
Социалното министерство ще предложи няколко варианта за промени на пенсиите
Коментари Харесай

Няколко варианта за промени на пенсиите от 1-ви юли ще предложи МТСП

Социалното министерство ще предложи няколко разновидността за промени на пенсиите от 1-ви юли. Министър Георги Гьоков още веднъж повтори, че плануваната индексация със 6,1 на 100 на всички пенсии от юли е незадоволителна и няма да регистрира натрупваната от началото на тази година инфлация. Предстоящите промени ще се дискутират в работна група, която е в развой на съставяне.

Политическо ще е решението и на Народното събрание какво ще се случи с пенсиите от 1-ви юли тази година сподели министър Гьоков, само че уточни, че Българска социалистическа партия държи на преизчисляването на пенсиите със междинен застрахователен приход от някои от околните години и добави:

  " Сега, 2018-а, 19-а, 20-а, аз няма да го разясня, само че като вид стои и е въпрос на сметки и планове. Друг вид е увеличение на пенсиите с по-голям % по изключение за тази година, отчитайки инфлацията от тази година. Друг вид е с увеличение на коефициента на тежест още повече на осигурителната година, тъй като на всички места е записано и в съдружното съглашение, да стига 1,5 ".

Всеки от трите разновидността има преимущества и дефекти, сподели Гьоков. За това той счита, че методът за пенсиите от юли би трябвало да е сложен:

  " Адекватни решения за пенсионната система. В противоположен случай изкривяването - употребявам тази дума, ще продължи ". 

Репортаж по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР