Социалното министерство анализира дали е възможно да се разшири мярката

...
Социалното министерство анализира дали е възможно да се разшири мярката
Коментари Харесай

Схемата 60/40 дотира най-вече хотели и ресторанти

Социалното министерство проучва дали е допустимо да се разшири мярката 60/40 и да се промени финансовото присъединяване на страната.

Това сподели по време на парламентарния надзор в петък вицепремиерът Марияна Николова.

Тя уточни, че по време на вчерашното съвещание на тристранния съвет са постъпили оферти от работодателите и синдикатите за смяна на мярката. Те към този момент се проучват от общественото министерство.

Към 11 май 2020 общият брой на постъпилите заявки от работодатели по мярката 60/40 е 11 150, като те са подадени от 9035 работодатели и се отнасят за 171 548 служащи и чиновници, сподели вицепремиерът.

От подадените заявки 454 са отказани от работодатели, анулирани заради повторното им подаване допълнително от една дирекция " Бюро по труда " заради механически неточности. 1661 заявки са наново подадени от работодатели след премахване на механически или административни неточности, или заради следващо удължение на първичния интервал за приемане на обезщетения, а 729 заявки не са утвърдени заради недопустимост. 2011 заявки не са утвърдени заради механически и административни неточности, като част от тях към този момент са подали поправени заявки. 2161 заявки, получени през предходните 7 работни дни, са в интервал на инспекция и оценка от комисиите в " Бюрата по труда ", а 4134 работодатели (част, от които аплайват с по две заявления) за общо 55 608 служащи и чиновници са утвърдени от комисиите и подадени към Национален осигурителен институт за погашение на обезщетения за март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР