Социалният министър Деница Сачева смята за реалистични предложенията на КНСБ

...
Социалният министър Деница Сачева смята за реалистични предложенията на КНСБ
Коментари Харесай

Според Сачева е реалистично минималната заплата да стане 1230 лева до 2025 г. |

Социалният министър Деница Сачева счита за реалистични предложенията на КНСБ минималната работна заплата да доближи 1230 лв., а междинната 2460 лв. до 2025 година Това разгласи тя в утринния блок на Нова телевизия.

„ Още не сме оповестили нашата предизборна стратегия, само че това са постижими цифри ”, сподели Сачева, която се чака да е лидер на листата на ГЕРБ в Добрич.

Тя разяснява и идното отваряне на кафенетата и заведенията за хранене.

" Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно понижение на броя на инфектираните през днешния ден, по отношение на през вчерашния ден. Данните ще не престават да бъдат динамични. Тази тематика е извънредно сложна заради обстоятелството, че би трябвало да се откри правилният баланс, само че считам, че в случай че заведенията за хранене се отворят със съответните ограничавания, няма да има проблем ”, сподели общественият министър.

По думите й пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия бранш.

„ Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиа доста по-големи компесанции. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лева на месец, тъй като обезпечават чиновниците си на високи заплати ”, разясни министърът на труда и обществената политика.

По думите й особено в бранша на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на ярко с помощта на ограниченията.

„ Вчера имах среща с работодатели. Те настояват, че доста служащи не желаят да бъдат обезпечавани на цялостния си приход, защото избират да разполагат с повече пари. Те сложиха въпроса какво ще направи страната, с цел да няма сходна опция. По този метод работодателите имат касови наличия, които мъчно биха оправдали пред Национална агенция за приходите ”, сподели още Сачева. И добави, че най-вече работодатели са кандидатствали за помощ по мярката 60/40.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР