Социалният министър Деница Сачева първа от управляващите коментира изказването на

Социалният министър Деница Сачева първа от управляващите коментира изказването на ...

Деница Сачева: Манолова осигурява временна заетост на хората - да протестират.


Социалният министър Деница Сачева първа от управляващите коментира изказването на Мая Манолова в събота, че ще се яви на предстоящите парламентарни избори с програма от 19 мерки, които са предимно социални. Обявлението си Манолова направя на протест с майки на деца с увреждания от "Системата ни убива". Бившият омбудсман дори обвини управляващите, че по сегашните схеми за борба с кризата се подпомагат предимно фирми, близки до властта. 

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират, и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията", заяви Деница Сачева.

Министър Сачева допълни, че 24 000 микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева.

Деница Сачева посети дома за стари хора "Дълголетие" в столичния квартал "Дървеница", където провери как се изпълняват мерките и подари на обитателите му книги в навечерието на 24 май.  
Facebook Google Twitter LinkedIn Email Print