Социалните работници протестират символично заради ниските заплати и мизерните условия,

...
Социалните работници протестират символично заради ниските заплати и мизерните условия,
Коментари Харесай

Социалните работници готвят протест

Социалните служащи стачкуват алегорично поради ниските заплати и мизерните условия, в които работят. Те упорстват възнагражденията им да се усилят с 40%. Следващата седмица възнамеряват да спрат работа за 1 час.

Олег Дойчинов е обществен служащ от 15 години. Работи в отдела за хора с увреждания на дирекцията за обществено подкрепяне в столичния квартал " Люлин ".
Олег Дойчинов, обществен служащ: Отделът е 15 индивида, който обслужва 15 хиляди лица с увреждания. Недоволство - психическа експанзия на гишетата, когато сме. Даже някой път опити за физическа разпра.
Социалните служащи от София постоянно пътуват за инспекции в разнообразни региони на града. Всеки отдел разполага с по 2 карти за градския превоз.

Златка Иванова, обществен служащ: Тези 2 карти се употребяват от сътрудници, които са за по-отдалечени адреси. Когато са по-близко адресите или се върви пешком или надлежно би трябвало да си платим превоза.
Купуват си и писалищен материали. Наложило се да заделят пари и за радиатор, тъй като нямали течаща топла вода.

Златка Иванова, обществен служащ: Нямаше течаща вода в тоалетната. Наливахме с кофи. Купихме си казанче.
Сградата към този момент се ремонтира. По данни на Агенцията за обществено подкрепяне заплатите на обществените служащи са сред 650 и 795 лв..
Олег Дойчинов, обществен служащ: Ядем коричките от постната пица на Дянков. Ние сме тъкмо в категорията на работещите небогати. Кремена Атанасова, КТ " Покдрепа ": Социалните служащи имат потребност от обществени помощи. Те получават 500 лв. или към 500 лв. чиста заплата на месец.
Социалните служащи желаят заплатите им да се усилят с 40%. Затова ще стачкуват предупредително идната сряда.

Кремена Атанасова, КТ " Покдрепа ": Няма да извършват служебните си отговорности. Ще бъдат на работно си място, само че ще стачкуват.
В бюджета за идната година е планувано нарастване на заплатите с 10%. Социалното министерство е поискало спомагателни 5 милиона лв.. Ако ги получи заплатите на обществените служащи ще се покачат с 15%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР