Социалните мрежи имат все по-голямо влияние върху психиката на децата

...
Социалните мрежи имат все по-голямо влияние върху психиката на децата
Коментари Харесай

Хората ще заприличат на 3-годишни деца. Вижте защо!

Социалните мрежи имат все по-голямо въздействие върху душeвността на децата и водят до тяхната инфантилизация, твърди баронеса Сюзън Грийнфийлд, старши теоретичен помощник в Оксфордския университет и някогашен шеф на Кралския институт на Англия.
Пред в. Daily mail баронесата показва мнението си, че обществените мрежи и видеоигрите основават потомство от хора с психическа и прочувствена незрялост на равнище тригодишни.
В процеса на развъждане децата все по-често получават неотложно наслаждение благодарение на обществени мрежи и игри. Според Грийнфийлд заради това се образува нуждата от неотложно разпръскване и не се развива вътрешно мислене.
" Аз предвиждам, че хората ще стартират да наподобяват на три годишни деца: прочувствени, рискуващи, с неприятни обществени привички, с ниско съзнание и ниска централизация на вниманието, " акцентира Грийнфийлд, която беше една от първите, когато още преди четири години предизвести, че обществените мрежи а видеоигрите трансформират детския мозък, написа БГНЕС.
Според откривателя казусът става все по-дълбок, децата се нуждаят всяка минута от стимулация, те към този момент не са в положение да разсъждават, да формулират свои лични отзиви и мисли.
В резултат на това идващото потомство ще стане по-нарцистично, с ниско самочувствие и по-високи равнища на меланхолия, защото връзката посредством обществени мрежи замества персоналните диалози на децата.
Според Грийнфийлд софтуерните компании, които употребяват логаритми, с цел да поддържат хората в мрежата, сами би трябвало да се занимават със отбраната на детския мозък от нездравословните резултати на технологията. Тя също по този начин смята, че е извънредно значимо родителите да бъдат осведомени за последствията от " живеенето в интернет ", както се случва с пропагандата срещу тютюнопушенето или против алкохола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР