Социалните мрежи и най-вече Facebook се наложиха като ключов елемент

...
Социалните мрежи и най-вече Facebook се наложиха като ключов елемент
Коментари Харесай

Как да рекламираме успешно в социалните мрежи

Социалните мрежи и най-много Фейсбук се постановиха като основен детайл от маркетинговите акции на доста компании. Огромната публика, положителните благоприятни условия за таргетиране, както и наличните цени ги направиха желан рекламен инструмент и от ден на ден компании от всевъзможен мащаб и от всички сектори ги включват в маркетинговите си миксове.

„ Поради своята досегаемост, Фейсбук рекламата закупи голяма повсеместност. Това, че всеки може елементарно да си сътвори страница или да започва акция в тази обществена мрежа, обаче не значи, че всяка акция е сполучлива. Доброто познаване на нейните правила на работа, както и на личната публика е от основно значение за крайния триумф “, изяснява по този мотив Борислав Айтов, шеф на организацията за цифров маркетинг Beshared. По-долу ще откриете механизми и правила за дейно рекламно наличие в обществените мрежи, подбрани от него и неговите сътрудници.

Таргетиране на аудиторията

Фейсбук предлага неповторими благоприятни условия за таргетиране на нашата публика – по възраст, пол, фамилно състояние, локация, език и други индикатори. Всичко, което би трябвало да създадем, е да се възползваме от тези благоприятни условия на обществената мрежа. Можем също да дефинираме потребителите съгласно техните характерни ползи, достигайки тъкмо до тези от тях, които се интересуват от нашата активност. Ако пък имаме повече от една целева публика, можем да изпращаме разнообразни послания и наличие до всяка от тях. „ Възможностите за точно таргетиране са едно от най-големите преимущества на Фейсбук и предлагам на всеки, който се занимава с маркетинг в обществената мрежа, да се запознае доста обширно с тях преди да започва своята акция “, прибавя още Георги Талов от Beshared.

Качествена визия

Всеки подробност от образната еднаквост на една корпоративна страница или акция в обществените мрежи може да е от голяма важност – от профилната фотография, през фона и останалите детайли от оформление на страницата, до изработването на рекламните изображения. Понякога даже визията на обществените профили на ръководителите и чиновниците на организацията може да има значимо значение за метода, по който публиката я възприема. Затова е целесъобразно да се употребяват услугите на професионален дизайнер и да се подходи с нужното внимание към метода, по който ще наподобяват фирмената страница и акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР