Социалните мрежи често имат негативно влияние върху тийнейджърите(снимка: CC0 Public

...
Социалните мрежи често имат негативно влияние върху тийнейджърите(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Instagram влошава самочувствието на младежите


Социалните мрежи постоянно имат отрицателно въздействие върху младежите
(снимка: CC0 Public Domain)

В ътрешни изследвания на  Фейсбук удостоверяват , че нейната обществена мрежа Instagram е нездравословна за доста от младежите, заяви наскоро Уол Стрийт Джърнъл . Сега самата обществена мрежа реши да приказва по тази тематика.

За да има обществеността „ верните ” данни, Instagram резултати от проучването в блога на Фейсбук. Те са показани под формата на слайдове, което прави информацията по-лесна за схващане.

На един от слайдовете се вижда, че Insgram кара всеки пети младеж да се усеща по-зле, когато става въпрос за личната си оценка, като най-негативни са девойките от Англия.
още по тематиката
Налице е също информация за позитивното влияние на мемовете върху младежите – те „ карат младежите да се усещат най-добре ”.

Интересното е, че Instagram се опита да смекчи обстановката, като написа, че „ това изследване не е било (и не е предназначено) за оценка на причинно-следствената връзка сред Instagram и здравето или благосъстоянието ”. Забележката се повтаря на няколко слайда.

Любопитен факт е също, че вследствие на публикацията, оповестена от Уол Стрийт Джърнъл, обществената мрежа прекрати работата по приложението Instagram Kids.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР