Социалната мрежа Twitter се извини на свои потребители за злоупотреба

...
Социалната мрежа Twitter се извини на свои потребители за злоупотреба
Коментари Харесай

Twitter се извинява - телефони и мейли на негови потребители са ползвани за печалба от реклама

Социалната мрежа Twitter се извини на свои консуматори за корист с техни телефонни номера и имейл адреси, осведоми БГНЕС, базирайки се на AFP.
От Twitter настояват, че " несъзнателно " са употребявали номерата и имейл адресите за реклама, макар че ги поискали от притежателите на сметки като мярка за сигурност.
Номерата и адресите били поискани от записаните в Twitter, с цел да се потвърди достоверността на сметките. След това те били предоставени за съпоставяне със описите с номера и адреси, които употребил комерсиалния отдел, с цел да се изпратят на потребителите таргетирани реклами.
" Това беше неточност и се извиняваме ", написаха от Twitter.
Според основаната в Сан Франциско компания, казусът е бил решен в средата на септември, а данните на потребителите не са напускали сървърите на Twitter. " Предприемаме ограничения тази неточност да не бъде позволена още веднъж ", написа Twitter.
Поверителността на данните в интернет е гореща тематика и мотив за диспути по целия свят, а колоси като Twitter и Фейсбук са следени деликатно от регулатори в разнообразни страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР