Социалната мрежа Twitter лансира нов инструмент, който разчита потребителите да

...
Социалната мрежа Twitter лансира нов инструмент, който разчита потребителите да
Коментари Харесай

Twitter ще бори дезинформацията с помощ от потребителите

Социалната мрежа Twitter стартира нов инструмент, който разчита потребителите да дават подтекст на изявленията и да вземат участие по-активно в битката с дезинформацията, съобщи CNN.

Функцията Birdwatch към момента е в пробна фаза и ще разреши на потребителите в Съединени американски щати да основават бележки за даден туит, които към този момент ще съществуват настрана от уеб страницата на Twitter. Това ще способства за реализиране на консенсус дали един пост е подвеждащ, като вероятно на по-късен стадий може да се демонстрират и непосредствено в изявленията.

От компанията не прецизираха дали приемането на бележки по даден туит може да докара до унищожаване или други последствия за него.

Birdwatch може да преобърне съществуващия модел на Twitter за модериране, при който платформата сама слага етикети на споделяното от потребителите наличие.

„ Знаем, че това може да е комплицирано и да има проблеми от време на време, само че имаме вяра, че е модел, който си заслужава да се тества “, съобщи продуктовият вицепрезидент на обществената мрежа Кийт Колман.

Всеки, който желае да взе участие в плана, би трябвало да се записва в Birdwatch, да има верифициран имейл адрес и телефонен номер към „ приближен “ американски оператор, както и да не е нарушавал политиките на Twitter. Данните, генерирани в границите на пилотната версия, ще бъдат споделени с откриватели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР