Социалната мрежа Tumblr склони да си сътрудничи с корейските власти

...
Социалната мрежа Tumblr склони да си сътрудничи с корейските власти
Коментари Харесай

Tumblr и корейските власти заедно ще ограничават порнографското съдържание

Социалната мрежа Tumblr склони да си сътрудничи с корейските управляващи в ограничението на порнографското наличие на уеб страницата в Южна Корея. Това публично потвърдиха в страната през днешния ден.
Още предходната година властимащите пробваха да се договорят за сходно съдействие, само че не съумяха. Преди 12 месеца Комисията по връзки в Корея (KCSC) накара Tumblr да отстрани изявления, свързани с проституция и порнографско наличие. Американската компания обаче отхвърли с аргумента, че е базира в Съединените щати и е обект на законите там.

Според формалните данни от януари до юни Tumblr е получил цели 22 468 претенции за унищожаване на нецензурен изявления от корейското държавно управление. За съпоставяне – в този интервал в Twitter са получени единствено 1771 съобщи, в Instagram – 12, а във Фейсбук – 5.

Припомняме ви, че това не е първият случай на сходни проблеми за Tumblr. Неотдавна държавното управление на Индонезия ограничи достъпа на потребителите в страната до уеб страницата, откакто американската компания отхвърли да отстрани порнографско наличие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР