Социалната мрежа Tumblr, която се определя като блог сайт, дава

...
Социалната мрежа Tumblr, която се определя като блог сайт, дава
Коментари Харесай

Една от големите социални мрежи сменя собственика си за трети път в рамките на 6 години

Социалната мрежа Tumblr, която се дефинира като блог уебсайт, дава поле за изява на най-налудничавите изявления и най-странното наличие в интернет. Сега платформата за шерване е напът да смени притежателя си за трети път в границите на шест години, написа CNN.

Американският телекомуникационен конгломерат Verizon, който е актуалният притежател на Tumblr, съобщи в понеделник, че е се е съгласил да продаде обществената мрежа на компанията, ръководеща Wordpress.com - Automattic. Дейтайли към договорката обаче не са разкрити.

" Tumblr един от най-разпознаваемите марки в уеб пространството. Тя е място, където се споделят нови хрумвания, просвета, прекарвания, като оказва помощ на милиони консуматори да основат общности, свързани с техните ползи ", показва Мат Мюленуег, основен реализатор шеф на Automattic.

Историята със собствеността върху Tumblr е дълга и постоянно търпи промени. През 2013 година Yahoo придобива обществената мрежа за 1,1 милиона $. Сделката се трансформира в най-голямото придобиване за тогавашния основен изпълнителен шеф на компанията Мариса Майер. Тя си сложи много амбициозна цел, като искаше да притегли млади консуматори, които да са ангажирани интензивно с платформата.

Майер даде обещание, че няма да " прeцака обществената мрежа ". Обещанието ѝ устоя до 2016 година, когато Yahoo бе принудена да преоцени цената на Tumblr. Това ненапълно бе в резултат на упоритостта на Yahoo да реализира продажби за Tumblr в размер на 100 милиона $.

През 2017 година Yahoo и Tumblr са добити от Verizon. Но тази година телекомуникационната компания редуцира част от чиновниците в своите медийни канали и желае да влага в цифрово и рекламно наличие.

Главният изпълнителен шеф на Veriozn Гуру Гоурапън е декларирал в понеделник, че продажбата на Tumblr е кулминационната точка на добре премислен стратегически развой.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР