Социалната мрежа TikTok многократно отказва да потвърди пред американските власти,

...
Социалната мрежа TikTok многократно отказва да потвърди пред американските власти,
Коментари Харесай

TikTok няма да обещае, че ще държи американските данни извън Китай

Социалната мрежа TikTok неведнъж отхвърля да удостовери пред американските управляващи, че ще спре потока от информация на потребителите към Китай, заяви Си Ен Ен.

Комисията за национална сигурност към Сената неколкократно се пробва да получи гаранции, че компанията няма да праща данни на американските жители към сървъри в Поднебесната империя - само че безрезултатно. От ByteDance, притежателят на видеоплатформата, само повтарят, че договарянията с американското държавно управление " ще задоволят всички терзания за националната сигурност ".

А такива са налице, откакто от китайската компания сами признаха, че техни чиновници в комунистическата тирания могат да преглеждат всевъзможни данни на американски консуматори. Това е макар обстоятелството, че TikTok не работи в Китай - там се употребява идентичната Douyin. Налице са обаче офиси, а както е от дълго време известно, китайските комунисти нямат угризения да изискват данни от частните компании в страната.

Това допуска, че ограничаването на TikTok, наложено от Тръмп и анулирано от Джо Байдън преди да влезе в действие, може отново да е на масата - терзанията за американски данни в китайски ръце сплотяват републиканци и демократи в Съединени американски щати.

Данните могат да наподобяват почтени, само че в огромни количества могат да оказват помощ на китайските служби да си сортират евентуални сътрудници или цели за разузнаване, както и да осведомят бъдещи дезинформационни акции.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР