Социалната мрежа се разраства в Азия. Компанията отчита печалба за

...
Социалната мрежа се разраства в Азия. Компанията отчита печалба за
Коментари Харесай

Приходите на Twitter са над очакванията на пазара

Социалната мрежа се разраства в Азия.

Компанията регистрира облага за второ следващо тримесечие за първи път в историята си. Още по тематиката
Рекламодатели се отхвърлят от Фейсбук

Водещи компании смъкнаха рекламите се от обществената мрежа след абсурда с Cambridge Analytica
25 мар 2018
Основател на Twitter: Bitcoin ще е главно платежно средство до 10 години

В същото време обществената мрежа постанова възбрана за реклами на криптовалути
23 мар 2018
Лъжата съвсем постоянно побеждава истината в Twitter

Фалшивите вести се популяризират по-бързо в обществената мрежа спрямо достоверната информация, сочи огромно изследване
14 мар 2018
Twitter за пръв път регистрира тримесечна облага

Платформата е изправена пред възходяща конкуренция от Instagram и Snap
11 фев 2018 Социалната мрежа Twitter регистрира растеж на приходите и на дейните консуматори през първото тримесечие на 2018 година, което е над упованията на пазара. Освен това рекламодателите в Азия и други пазари отвън Съединени американски щати ускоряват интереса си към услугите за реклами посредством видеосъдържание на цифровата платформа, оповестява Reuters.

Какво демонстрират числата

Дневните дейни консуматори в Twitter са се нараснали с 10% на годишна база, до момента в който броят на месечните дейни консуматори е повишен с 3% до 336 млн. Очакванията на анализаторите в тази категория бяха за 334 млн. Приходите на компанията са нарастнали до 669 млн. $ и надминават прогнозите на експертите, като постъпленията от реклами са 575 млн. $. За първи път в своята история компанията регистрира облага за второ следващо тримесечие - в този момент тя е била 61 млн. $ при загуба от 61.6 млн. година по-рано. След изказването на американската компания акциите й нарастнаха с към 10%.

През последните години Twitter подобряваше финансовите си резултати на вътрешния пазар в Съединени американски щати. Според анализатори това се дължи до известна степен на американския президент Доналд Тръмп, който избира платформата за показване на политическите си позиции. Въпреки това компанията към този момент се разраства с по-бързи темпове на пазарите отвън Съединени американски щати, като извършва тактиката си за привличане на повече консуматори и одобряване на рекламния си бизнес.

Международните продажби през миналия интервал са 48% от приходите, което е растеж от 53% на годишна база, до момента в който в Съединени американски щати нарастването е 2%. Общата стойност на приходите се е повишила с 21%.

От управлението на Twitter обясниха, че през тримесечието са привлекли 1 млн. консуматори от Съединени американски щати и още 5 млн. от други страни. Също по този начин се следи сериозен растеж в Азия.

Чейм Сигел, анализатор в Elazar Advisors, разяснява, че по-голямото нарастване на броя на потребителите в обществената мрежа по отношение на предходните интервали се дължи на новите начинания и обновяването на платформата. Групата влага в създаването на стратегии, които разрешават гледането на излъчвания онлайн или включването на потребителите в действително време посредством видео.

Трудности в промишлеността

През последните месеци секторът на обществените мрежи е под засилен напън поради подозрения за приключване на персоналните данни на потребителите и поради използването на език на омразата, което поражда диспути в редица страни. Поради това най-големите компании в сектора като Twitter и Фейсбук ще усилят разноските си, защото ще бъде засилен контролът от регулаторите.

От Twitter оповестиха, че ще усилят чиновниците си с сред 10% и 15% през тази година. Компанията предвижда, че растежът на приходите й до края на 2018 година няма да е висок и ще се приближава до ниските равнища от 2016 година

От началото на годината цената на книжата на Twitter се е повишила с 26.9%. През последното тримесечие на миналата година групата регистрира облага за първи път в историята си. TWTR Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР