Социалната мрежа Instagram тества нова технология за определяне на възрастта

...
Социалната мрежа Instagram тества нова технология за определяне на възрастта
Коментари Харесай

Instagram ще следи за възрастта по снимка на лицето

Социалната мрежа Instagram тества нова технология за установяване на възрастта на потребителите посредством потребление на логаритми за изкуствен интелект от компанията Yoti. Системата може да сканира лицето на човек и да дефинира възрастта му с известна степен на неточност.

Instagram не разрешава на деца под 13 години да употребяват платформата, само че компанията в никакъв случай не е била прекомерно строга във връзка с това условие. До 2019 година мрежата даже не искаше датата на раждане на потребителя при регистрация, да не приказваме за инспекция на такава информация.

Но откогато се ангажира по-тясно с деятелите, защитаващи децата, Instagram стартира да ползва все по-сложни способи за пречистване на аудиторията си. Днес обществената мрежа изисква потвърждаване на възрастта, в случай че млад консуматор се опита да редактира датата си на раждане, представяйки се за лице на 18 или повече години.

Нещо повече, мрежата може да изиска от потребителя документ за идентичност със фотография, с цел да удостовери възрастта си. Сега младежите в Съединени американски щати имат две нови благоприятни условия за регистрация в Instagram – да намерят по-възрастни поръчители или да употребяват услугите на изкуствен интелект.

Първият способ изисква трима свързани почитатели, като самите те би трябвало да са на възраст над 18 години, с цел да подсигуряват за възрастта на проверяваното лице. Те ще имат три дни, с цел да отговорят на настояването, заяви The Verge.

Вторият способ включва изпращане на видео селфи до трета страна, в тази ситуация компанията Yoti, която твърди, че употребява изкуствен интелект, с цел да дефинира възрастта на потребителя, а самите чиновници не знаят на какво се основават заключенията на „ изкуствения интелект”.

Въпреки че инструментите на Yoti се употребяват интензивно и се утвърждават от английското държавно управление и немските регулатори, системата не обезпечава 100% акуратност, само че въпреки всичко генерира много верни оценки. Степента на акуратност се разграничава според от възрастта, пола и цвета на кожата.

Така да вземем за пример, AI системата е по-малко прецизна в определянето на възрастта на дамите и тъмнокожите консуматори. За лица под 24 години границата на неточност може да бъде почти 2,5 години.

Колко ефикасна в действителност е системата, може единствено да се гадае – пробно е открито, че от време на време е задоволително да държите фотография пред камерата, с цел да я заблудите. Не е известно какво ще попречи на младите консуматори да създадат същото или да изискат помощ при инспекция на възрастта им от по-възрастните си другари.

Това не е единственият инструмент, употребен от Instagram за установяване на възрастта. От предходната година компанията употребява автоматизирани системи за намиране на консуматори, чиято възраст не дава отговор на заявената.

За задачата Instagram употребява специфични ботове, които наблюдават изявления с информация за рождени дни или изследват приятелите на потребителя. Мрежата работи и върху други способи, в това число лингвистичен разбор на речта на потребителите в обществената мрежа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР