Социалната мрежа Instagram премахна профила там на най-големия сайт за ...

Социалната мрежа Instagram премахна профила там на най-големия сайт за

Instagram спря профила на PornHub

Социалната мрежа Instagram отстрани профила там на най-големия уебсайт за наличие на възрастни в света - PornHub. Преди изтриването си, профилът на уеб страницата имаше 13,1 милиона почитатели в Instagram и над 6200 изявления, които не бяха нецензурен.

Според Доун Хоукинс, изпълнителен шеф на Националния център за полова употреба (NCOSE) в Съединени американски щати, профилът на PornHub в Instagram обаче " непосредствено е промотирал порнография " и там е имало видеа със заглавия от рода на " Следваща кариерна цел ", което съгласно Хоукинс окуражава хората да се заемат със снимането на порно.

NCOSE е измежду организациите, които упорстваха за унищожаване на профила на PornHub от Instagram. Представители на Meta, компанията, която има Instagram, не са дали отговор на запитването на " Върайъти " за коментар на какво се дължи изтриването.

Активен остава профилът на PornHub в друга обществена мрежа - Twitter, където има 3,4 милиона почитатели, както и този в уеб страницата за видеосподеляне YouTube, където се качват изявленията с порноактьори, подмолни клипове или занимателни реклами.

Проблемите на MindGeek, компанията-майка на PornHub, се изостриха това лято към правосъден иск от жена на име Серена Флейтис. Тя твърди, че когато е била на 13, тогавашният ѝ другар я е притиснал да запишат видео със полово наличие. По думите ѝ той по-късно е качил видеото в PornHub без нейното познание или единодушие.

Флейтис е измежду над двайсетте души, които предходната година съдиха PornHub и MindGeek с обвиняване за употреба и облага от детска порнография, видеа с изнасилвания, откраднато наличие и други.

В желае на Флейтис се загатваше и компанията Visa, като обвиняването беше, че те умишлено са дали опция на MindGeek да печели от нелегално наличие.

Visa на своя ръка заведоха дело във федерален съд в Съединени американски щати с искане да не бъдат страна по желае на дамата, само че съдът отхвърли това искане. CNBS заяви първоначално на август т.г., че в следствие на това решение Visa и Mastercard са прекратили работата си с TrafficJunky - рекламният клон на MindGeek.

С други думи, направиха невероятно заплащането с такива карти за реклама в PornHub или в други уеб сайтове на компанията-майка MindGeek.

В предходно мнение по въпроса от MindGeek разясниха, че имат " нулева приемливост по отношение на публикуването на незаконно наличие " в платформите си и дефинираха като " изрично погрешно " всяко изказване, че компанията не гледа съществено на премахването на такова наличие.

Обясниха, че са вградили " най-изчерпателни защитни ограничения " в платформата, в която консуматори могат сами да качват снимано от самите тях наличие за възрастни.

От MindGeek изясняват, че в PornHub човек не може да качи наличие, с изключение на в случай че не даде документ за идентичност, който минава през инспекция от трета страна. Сред другите ограничения е възбраната да се смъква от уеб страницата качено от различен консуматор гратис наличие, както и няколко инструмента за модерация.

Всички видеа към този момент имат и цифров отпечатък, по този начин че когато се разбере, че някое нарушава разпоредбите - т.е. записът демонстрира полов акт не по взаимно единодушие или подобен с принуждение над деца, към този момент изтритото видео повече в никакъв случай не може да се качи още веднъж.

Около тези проблеми през юни MindGeek освободи редица чиновници, въпреки крайният брой да не беше обществено известен. Оставки подадоха изпълнителният шеф Ферас Антоон и основният действен шеф Дейвид Тасило.

Източник: webcafe.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg