Социалната мрежа Facebook ще предостави на френското правосъдие IP адресите

...
Социалната мрежа Facebook ще предостави на френското правосъдие IP адресите
Коментари Харесай

Facebook ще даде на Франция данни за потребители, говорещи с език на омразата

Социалната мрежа Фейсбук ще даде на френското правораздаване IP адресите на консуматори, които разгласяват наличие с ненавист, заяви помощникът на френския министър на цифровите въпроси.
Обширната обществена медийна платформа се е съгласила да даде адресите на профили, съдържащи " хомофобско, расистко или антисемитско наличие " по искане на правосъдните чиновници, съобщи БГНЕС.
IP адресите разрешават на следователите да разпознават и намерят компютрите, употребявани за основаване на такива постове. Ангажиментът на Фейсбук " визира единствено Франция ", а обществената мрежа отхвърля спомагателен коментар.
Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Цукерберг се срещна с френския президент Еманюел Макрон през май, с цел да разиска способи за битка с сходно наличие.
В понеделник ръководителят по световните въпроси на Фейсбук и някогашният английски вицепремиер Ник Клег обявиха, че държавните управления, а не фирмите, би трябвало да контролират обществените мрежи.
Френският парламент ще прегледа законопроект за " киберомразата ", който ще изисква интернет платформите да отстранен в границите на 24 часа наличие, което се смята за " очевидно нелегално " заради споменаването на " раса, вяра, пол, полова ориентировка или увреждания ". Проектозаконът също по този начин приканва за " опростяване и стандартизиране на формулярите, употребявани за докладване на нелегално наличие ". Законодателството ще сътвори " бутон за докладване ", общ за всички платформи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР