Социалната мрежа Facebook и свързаните й приложения като Messenger, Instagram

...
Социалната мрежа Facebook и свързаните й приложения като Messenger, Instagram
Коментари Харесай

Facebook и свързаните приложения като Instagram и WhatsApp се сринаха

Социалната мрежа Фейсбук и обвързваните й приложения като Messenger, Instagram и WhatsApp стопираха да работят след световен срив на услугите в понеделник към 18 ч. българско време. Шест часа по-късно платформата продължаваше да е неизползваема, съгласно - система за следене на уеб трафика и онлайн интензивност. Фейсбук и приложенията й са употребявани от над 3 милиарда души и повредата беше последното нещо, от което се нуждае компанията, подложена на голям политически и публичен напън.

От колоса оповестиха, че са наясно с казуса и работят по отстраняването му, без да дават повече детайлности. Майк Шопфър, който ще се отдръпна от поста си на основен механически шеф следващата година разгласи в Twitter, че компанията изпитва " мрежови усложнения ". Технологичните сривове не са нещо невиждано, само че е извънредно толкоз доста приложения и услуги да не бъдат налични за толкоз дълго време. Последното огромно спиране във Фейсбук беше през 2019 година, когато техническа неточност се отрази на уеб страниците на компанията за 24 ч.

Според източници от групата, представени от The Verge, специалистите по сигурност към момента се пробват да схванат източника на казуса. Почти всички вътрешни системи за връзка и работа са неизползваеми. По всяка възможност не става дума за хакерска атака, тъй като сходен пробив нямаше да удари всички приложения по едно и също време. По-скоро сривът се дължи на погрешно настройване на сървърите на Фейсбук. В такива случаи се минава към предходната работеща настройка, само че очевидно не е толкоз елементарно това да бъде направено. Инженери на компанията са били изпратени до щатски центрове за данни, с цел да се опитат да решат казуса, заяви още The Verge.

hello literally everyone
- Twitter (@Twitter)

Други софтуерни компании като Twitter и Reddit се закачаха с компликациите на обществената мрежа.

Социалната мрежа Фейсбук и обвързваните й приложения като Messenger, Instagram и WhatsApp стопираха да работят след световен срив на услугите в понеделник към 18 ч. българско време. Шест часа по-късно платформата продължаваше да е неизползваема, съгласно - система за следене на уеб трафика и онлайн интензивност. Фейсбук и приложенията й са употребявани от над 3 милиарда души и повредата беше последното нещо, от което се нуждае компанията, подложена на голям политически и публичен напън.От колоса оповестиха, че са наясно с казуса и работят по отстраняването му, без да дават повече детайлности. Майк Шопфър, който ще се отдръпна от поста си на основен механически шеф следващата година разгласи в Twitter, че компанията изпитва " мрежови усложнения ". Технологичните сривове не са нещо невиждано, само че е извънредно толкоз доста приложения и услуги да не бъдат налични за толкоз дълго време. Последното огромно спиране във Фейсбук беше през 2019 година, когато техническа неточност се отрази на уеб страниците на компанията за 24 ч.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР