Социалната медия Туитър се е оттеглила от доброволно споразумение с

...
Социалната медия Туитър се е оттеглила от доброволно споразумение с
Коментари Харесай

ЕК съобщи, че "Туитър" е напуснал доброволно споразумение с ЕС за борба с дезинформацията

Социалната медия " Туитър " се е отдръпнала от непринудено съглашение с Европейски Съюз за битка с дезинформацията в интернет, съобщи ДПА, като се базира на известие на Европейската комисия.

Комисарят на Европейски Съюз по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че " Туитър " е напуснал доброволния Кодекс за държание по отношение на дезинформацията. " Задълженията обаче остават. Можете да избягате, само че не можете да се скриете ", съобщи Бретон в своя обява в " Туитър " късно нощес.

Кодексът включва отговорности за следене на политическата реклама, прекъсване на монетизирането на дезинформацията и работа с проверители на обстоятелства.

Бретон съобщи, че от 25 август битката с дезинформацията ще бъде правно обвързване според така наречен закон на Европейски Съюз за цифровите услуги. Новият закон планува, че фирмите ще би трябвало да наблюдават платформите си за нездравословно наличие като дезинформация и да вкарат протоколи за блокиране на разпространяването на рискови материали. Дружествата също по този начин ще би трябвало да усилят прозрачността във връзка с взаимоотношението с потребителите и да опростят споразуменията с потребителите.

" Нашите екипи ще бъдат готови за използване на законодателството ", написа Бретон.

" Туитър " и други платформи за обществени медии, в това число " ТикТок " (TikTok), " Мета " (Meta) и " Google " (Google), подписаха доброволния кодекс през 2018 година.

През февруари Комисията разгласява отчети по отношение на това по какъв начин онлайн платформите ползват кодекса. Тя означи, че " Туитър " не е дал " съответна информация и целеви данни ", свързани с уговорките за бистрота.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР