Социалната и икономическа криза започва във Франция, докато здравната криза

...
Социалната и икономическа криза започва във Франция, докато здравната криза
Коментари Харесай

Кастекс предупреди: Социалната и икономическа криза започва във Франция

Социалната и икономическа рецесия стартира във Франция, до момента в който здравната рецесия продължава.

Това съобщи новият министър председател Жан Кастекс в събота в първите си мнения пред медиите, откакто беше назначен ден по-рано от президента Еманюел Макрон, съобщи " Блумбърг ".

Кастекс приказва, откакто посети завода на производителя на полупроводници X-Fab France покрай Париж, избирайки оборудването като знак на актуалната обстановка и нашите цели.

Освен краткосрочната цел за минимизиране на предстоящото нарастване на безработицата, породена от рецесията в Ковид-19, главната цел на държавното управление е да върне работните места във Франция и да резервира индустриалните позиции, изложени на конкуренция.

Припомняме, че Кастекс размени напускащия министър председател Едуар Филип. Той е почитан чиновник във френската администрация, който ръководеше тактиката за отварянето на Франция след наложените ограничаващи ограничения поради епидемията от новия ковид (COVID-19).
 Стратегът на разхлабването на ограниченията против COVID-19 е новият министър председател на Франция
Стратегът на разхлабването на ограниченията против COVID-19 е новият министър председател на Франция

Жан Кастекс

Назначението му беше оповестено единствено часове откакто Филип, който беше министър-председател в продължение на три години, подаде оставка .

Очаква се Макрон да направи още промени в държавното управление си през идващите дни, защото се пробва да се хареса на гласоподавателите , мощно наранени от икономическия спад.

Той се сблъска с всеобщо опълчване от страна на " жълтите жилетки " против ограниченията му за строги икономии преди началото на здравната рецесия във Франция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР