Социализъм по китайски. Формулата ще продължи да е водеща за

...
Социализъм по китайски. Формулата ще продължи да е водеща за
Коментари Харесай

Социализъм по китайски

Социализъм по китайски. Формулата ще продължи да е водеща за развиването на страната в бъдеще. Такъв беше акцентът в речта на китайския президент по случай 40 години от промените, които трансформират Китай във втората стопанска система в света.

Пекин преди... и в този момент. Паралел, който китайците обичат да вършат, когато приказват за промяната на Дън Сяопин, почнала преди 40 години. Промяна, която отваря страната към света и либерализира частния бранш.

Китай ще продължи с промените. Паралелно с държавната стопанска система ще се развива и частният бранш. Страната в никакъв случай няма да се стреми към световна надмощие и няма да допусне да бъде отделена земя от територията ѝ, разгласи китайският президент.

Си Дзинпин, президент на Китай: Китай има 5000-годишна история, цивилизация и население над 1 милиард и 300 хиляди. Никой не е в позицията да диктува на китайския народ какво би трябвало или не би трябвало да прави.  © Българска телеграфна агенция
Конкретни стопански ограничения не бяха упоменати в речта. Но беше очебийно: промени в политическия строй на Китай няма да има.
Си Дзинпин, президент на Китай: Китай ще следва политиката " една страна с два строя ". Хонконг и Макао ще бъдат ръководени от жителите им самостоятелно, ще съблюдават Конституцията и законите на двата специфични региона.
Китай ще продължи да укрепва въоръжените си сили за отбранителни цели. Но в никакъв случай няма да бъде опасност да сигурността на друга страна, увери Си Дзинпин.

Актуалните цели остават същите: до 2021-ва промените би трябвало да трансфорат китайско общество в заможно. А до 2049-та година страната би трябвало да бъде изцяло развита.

На церемонията в Пекин бяха посочени и 100 души, помогнали за развиването на Китай през последните 40 години. Сред тях са създателят на компанията Алибаба, ръководителят на Китайската баскетболна асоциация, създателят на Световния стопански конгрес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР