Социалистите от Велико Търново настояват за поемане на политическа отговорност

...
Социалистите от Велико Търново настояват за поемане на политическа отговорност
Коментари Харесай

И БСП-Велико Търново поиска Нинова да поеме отговорност за изборния резултат

Социалистите от Велико Търново упорстват за вдишване на политическа отговорност за изборния неуспех от ръководителя на партията, Изпълнителното бюро, Националния избирателен щаб и Националния съвет, оповестиха от пресцентъра на локалната конструкция на Българска социалистическа партия.

В деня след изборите Изпълнителното бюро на партията към този момент подаде оставка, само че водачът Корнелия Нинова разгласи, че остава на поста си. Тогава двама членове на бюрото - Крум Зарков и Янаки Стоилов - са поискали оставката и на водача Корнелия Нинова. Искането обаче било отхвърлено, а тя изясни, че била определена за поста " единствено преди 6 месеца с огромно болшинство в партията ".

По-късно и БСП- Пловдив изиска оставката на Нинова с отворено писмо. Изпълнителното бюро на БСП-Перник пък внесе искане за оставка с ангажимента, че то не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в персонално качество, а не като партийна позиция, е и ръководителят на БСП-Якоруда.

Кирил Добрев, който беше съперник на Нинова за председателския пост в партията, я прикани след изборната загуба " да се отдръпна с опрощение към Българска социалистическа партия ".

" Ако бяхме спечелили изборите, цялата заслуга щеше да бъде на Нинова, само че ние сме трети. Никой няма да я натиска да дава оставка, това е нейно лично решение. Въпросът е да се простим на партията и на тези дребни човечета, които дават нещо от себе си за тази партия и да се оттеглим. Да дадем опция на други хора да я изградят на ново, тъй като политиката е доверие сред политиците и гласоподавателите ", сподели той в събота пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР