Социалисти очакват днешният пленум за анализ на резултатите от местните

...
Социалисти очакват днешният пленум за анализ на резултатите от местните
Коментари Харесай

Напрегнат пленум на БСП за анализ на местните избори, вътрешната опозиция иска оставки

Социалисти чакат днешният пленум за разбор на резултатите от локалните избори да бъде под напрежение. Преди началото на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия вътрешната съпротива още веднъж изиска оставки.

В петък беше публикувано писмо, подписано от 50 социалисти, с различен разбор на изборните резултати и искане за оставка на управлението на Българска социалистическа партия.

50 членове на Българска социалистическа партия желаят оставката на Корнелия Нинова

Днес ще чуем два разбора - единият е на 20 членове на Националния съвет, които се явяват и членове на Изпълнителното бюро, и настрана има разбор на 50 членове на Народно събрание, те към този момент са повече от 50, защото през вчерашния ден още няколко души обявиха поддръжка, разяснява пред публицисти Димитър Дъбов. Ще чуем и втори вид или, съгласно нас, действителната оценка на представянето на Българска социалистическа партия на тези избори, уточни той. Според Дъбов няма по какъв начин откакто по предложение на управлението на последното съвещание преди изборите Националният съвет е дал своя вот критерии - една трета увеличение на съветниците и удвояване на кметовете на общини, да се даде добра оценка, защото сходни резултати няма.

Янаки Стоилов разяснява пред публицисти, че пленумът ще мине с напрежение. За мен значимото е да се направи точна преценка на резултатите от изборите, по опция с по-малко преднамереност и опълчване, което може да бъде градивно, уточни той. Паралелният разбор е в доста висока степен правилен, само че дано първо забележим другия - на управлението, разяснява Стоилов.

Социалисти алармираха, че не са подписвали искане за оставки в Българска социалистическа партия

Председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов съобщи, че Градската организация в морския град изрично желае оставката на водача на партията Корнелия Нинова и на ръководителя на предизборния щаб Кирил Добрев. Във Варна можехме да имаме доста по-добър резултат от това, което се реализира сега, уточни той. Цялостното показване на Българска социалистическа партия на тези избори, дава предпоставки за една смяна в управлението на партията, в случай че желаеме да се представим по различен метод на идните парламентарни избори, уточни Гуцанов.

Георги Гьоков разяснява, че няма причина да се желае оставка на управлението. Не считам за належащо да си подава който и да е оставката, нито ръководителят на щаба, нито ръководителят на партията, първо тъй като това са локални избори и локалните организации носят отговорност за това по какъв начин са се показали по места и второ тъй като резултатите не са толкоз черни, колкото са изкарани в паралелния разбор, уточни той. Гьоков призна, че Българска социалистическа партия е изгубила локалните избори, само че е подобрила резултатите спрямо предходния локален избор. Освен това той означи, че Българска социалистическа партия, отпред с това управление, е нараснала броя на депутатите си от 38 на 80 на последните парламентарни избори и е спечелила президентските избори.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев разяснява на влизане в централата на "Позитано 20 ", че оставките не са най-важното. Най-важното е да се види дали има предпочитание за осмисляне на грешките и за смяна, която да разшири доверието към Българска социалистическа партия и да се завоюват идващите избори, уточни той. Големият въпрос, който стои пред нас, е за какво трета поредна година при три разнообразни избора - национални, европейски и локални, при условия, че виждаме, че ГЕРБ ерозират, българите не припознават Българска социалистическа партия като по-добрата опция, сподели Станишев. По думите му това е въпросът, който би трябвало съществено, задълбочено и загрижено да бъде разискван на Националния съвет, а и в целия интервал до конгреса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР