***Сопот.Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Сопот по повод 167-ата

...
***Сопот.Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Сопот по повод 167-ата
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 9 юли

***
Сопот.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Сопот във връзка 167-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Илияна Йотова ще организира работна среща с кмета на града Деян Дойнов в постройката на общината. След това вицепрезидентът ще се срещне с носителите на Националната литературна премия „ Иван Вазов " и „ Детската Вазова премия " в къщата-музей „ Иван Вазов ". Вицепрезидентът ще открие мемориалния комплекс „ Аз съм българче ", а най-после ще произнесе слово в границите на тържествената стратегия, която ще се организира на площад „ Иван Вазов " и ще връчи Националната литературна премия „ Иван Вазов " и „ Детската Вазова премия ".

***
Бургас.
От 12.00 часа край фонтана на Морското казино министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще открие актуализирания със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014 - 2020 година Приморски парк в Бургас. След това, в 12.30 часа, министър Нанков ще направи оглед на ремонта на улица „ Крайезерна " в града, който също е финансиран със средства от Оперативна програма “Регионално развитие”.

***
Перник.
От 10.30 часа пред читалището в кв. „ Църква " в Перник, омбудсманът Мая Манолова ще се включи във втория ден от провеждането на XI Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, който обичайно се провежда от Съюза на инвалидите в България и Община Перник.

***
София.
От 10.15 часа пред х. Момина канара ще бъде открит Витоша Летен Фест, който е проведен от София - Европейска столица на спорта.

***
София.
От 18.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъде показан документалният филм на Списание 8 „ Човек на вярата ".

***
София.
От 19.00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина ще се организира концерт на детска вокална група „ Сладкишчета " и дамска вокална група „ Наслада ".

***
Асеновград.
В 20:00 часа от градината пред паметника на Цар Иван Асен II ще стартира второто огромно протестно шествие на жителите на града против циганските произволи, след нападението над млади спортисти край язовир „ 40-те извора ".

***
Варна.
От 09.00 часа в катедралния храм „ Успение на Пресвета Богородица " Негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Заупокойната св. Литургия Йоан в съслужение с духовници от епархията във връзка 4 години от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. След това в храма ще бъде осъществена панихида и трисагий на гроба на митрополита.

***
Габрово./с. Поповци.
От 10.30 часа в Приключенски комплекс „ Незабравка " ще се състои ХV-ти Национален пчеларски събор.

***
Габрово.
От 11.00 часа в ЕМО``Етър`` ще се състои празник на Прокопий Пчелар.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа алегорично ще бъде намерено Планинското съревнование „ Раховец Лясковец 2017 ". Самото съревнование ще стартира в 11.00 часа.

***
Враца.
От 10.00 до 15.00 часа в местността „ Леденика " ще се организира финалът и награждаването на кръга от съревнование включено в календара на Европейската федерация /EFRA/-GP BULGARIA - VRATSA LEDENIKA.

***
Карлово.
В 08:45 часа на Градския стадион ще се сложи началото на втория ден от футболния шампионат за деца, отдаден на 180 години от рождението на Васил Левски.

***
Казанлък.
От 10.30 часа на връх Хаджи Димитър (Бузлуджа) ще бъдат поднесени цветя на паметника на Хаджи Димитър и на четниците, дали живота си за свободата на България.

***
Кюстендил.
От 20.00 часа на площад «Велбъжд» ще се състои тържествено закриване на Единадесетото издание на Международния фолклорен конкурс „ Пауталия ".

***
Невестино/с. Илия.
От 10.00 часа ще се състои освещаване на реновирания храм „ Свети Пророк Илия ".

***
Пазарджик.
От 12.00 часа поданици на община Септември възнамеряват да блокират пътя Варвара-Велинград в региона на Варварски минерални бани в символ на митинг.

***
Самоков.
От 10.00 часа на бул. „ Искър " № 2Б Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков, и Бисер Инчовски, шеф сектор „ Централизирани действия ", Пидл България, ще открият първия магазин на ЛИДЛ в града.

***
Сопот.
От 10.00 часа в църквата „ Св. св. Петър и Павел " ще бъде отслужена тържествена литургия във връзка 167-та годишнина от рождението на Иван Вазов.

***
Сопот.
От 11.00 часа в Етнографски и занаятчийски център „ Сопотски еснафъ " ще бъде открита галерия от произведения на занаятчии от Сопот и района.

***
Сопот.
В 17.30 часа, водачът Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов ще взе участие в срещите с носителите на националната литературна премия „ Иван Вазов " и на „ Детска Вазова премия ". Час по-късно ще участва на церемонията по награждаването на лауреатите в националния училищен конкурс " Вазовата България " и откриването на мемориалния комплекс „ Аз съм българче ". В 20.00 ще бъде измежду формалните посетители на тържественото честване на 167-ата годишнина от рождението на Иван Вазов, което ще се състои на площада в града.

***
Сопот.
От 20.00 часа на площад „ Иван Вазов " ще се организира тържествено честване на 167-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература - Иван Вазов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР