Сопот. Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет и

...
Сопот. Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет и
Коментари Харесай

Министър Нинова: Влиза в сила социалният пакет във ВМЗ Сопот

Сопот. Новото управление на ВМЗ Сопот задейства обществения пакет и стартира погашение на ваучери всеки месец. Те се усилят от 80 на 200лв. от 1 юли. Това се случва три седмици откакто министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова контракти нарастване на заплатите с 200 лева на работещите в завода и откакто бе заменено управлението там. Това оповестиха от ВМЗ - Сопот.
В най-големия държавен цех отвори трапезария с топла храна. На територията бяха сложени работещи кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше приемането на кисело мляко за работещите в цехове с нездравословни субстанции, което е прекратено преди 22 години в края на 2000 година.
Започна и ремонт на вентилационните системи.
Изпълнителният шеф Иван Иванов сега провежда и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.
Той разпореди незабавно да се оборудва и кола за спешна помощ – става известно, че заводът до този миг няма кола за спешна помощ и подсигурена първа здравна помощ. Заедно с това се провеждат 4 медицински пункта.
Иван Иванов даде инструкции за предприемане на дейности по обезпечаването на безвредни условия на труд във всички звена на завода.
Конкретните ограничения по осъществяване на обществения пакет и сигурността на труда ще продължат и в идващите месеци, за което министърът на стопанската система Корнелия Нинова се ангажира персонално.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР