Соня Колтуклиева Снимка: фейсбукСоня Колтуклиева, фейсбукПритиснат от депутати от ГЕРБ

...
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбукСоня Колтуклиева, фейсбукПритиснат от депутати от ГЕРБ
Коментари Харесай

Защо в меморандума на правителството с Gemcorp/IP3 има нещо гнило, ама много гнило

  Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Соня Колтуклиева, фейсбук

Притиснат от депутати от ГЕРБ в пленарна зала, министър-председателят Кирил Петков безгрижно изясни, че меморандумът на Министерството на енергетиката с Gemcorp/IP3 за 1 500 000 000 $ е чисто-и-просто писмо за желанията (letter of intent); освен това с ведрия звук на хазаин, който праща на Линда лист за извършване на покупки или на Лена – дестинацията за идващия им воаяж.

Добрееее. Я да забележим какво става? Обадих се аз в Министерството на енергетиката да попитам мога ли да получа копие на текста на меморандума. Един заместник-министър ми изясни, че не е проблем: би трябвало да подам молба (като основен редактор на 5Gmedia); да отида в министерството, да си оставя чантата при портиера, да изчета документа, без право да го фотографирам или да си повеждам мемоари. А по какъв начин ще изтъквам обществено текст, за който нямам никакви доказателства?! Има ли отчет към меморандума, както е по закон? Ами, не.

Ха, каква изумителна интрига!

Влизала съм в Пентагона и в Държавния департамент, в Кремъл, в израелския Кнесет, в новаторския отдел на Гугъл, само че чак такива забрани… лелеле, в София надминаха по загадъчност Джеймз Бонд и Мосад, взети дружно. Всъщност, на тях единствено контрольор Дю-Дю им е по мярката, само че нейсе…

Асен Йорданов, издател на проверяващия уебсайт Биволъ, ми показа, че е изискал да получи копие на текста на меморандума за прословутите електрически автомобили; отказали са му и той ще съди държавното управление по Закона за достъп до социална информация. Според Асен Йорданов тези сякаш почтени меморандуми се употребяват от фирмите като “входна виза ” в реномирани банки за приемането на големи заеми, т.е. меморандумите служат като държавна гаранция на задграничните частни компании.

… Миналата седмица приканих прокуратурата да проверява целия развой по взимане на решението за сключване на тайнствения меморандум. Защото моите изследвания сочат, че са нарушени всички административни процедури за инспекция и координиране от министерствата, Българска народна банка и службите.

Вижте какъв брой обикновено се пробват да ни заблудят. След като зададох 8 въпроса към Министерския съвет дали са спазени законовите условия при подготовката на меморандума, министър председателят Кирил Петков в събота разпореди на ДАНС инспекция за произхода на капитала на Gemcorp; в неделя говорителката на държавното управление Лена Бориславов изрично съобщи – няма съветски капитали в Gemcorp.

Ехааа! Каква светкавична реакция! На солидни държавни организации в мощни страни им лишава седмици и месеци да стигнат до произхода на капиталите, маскирани зад поредици от офшорни компании и адвокатски адвокатски фирми, обаче на нашата ДАНС й лиши единствено няколко часа. Евалла, беее!

… Сега стана ли ви ясно, даже на вас – почитатели на Приятелската Пирамида “Пълен неуспех ”, за какво в този меморандум има нещо гнило?! Ама доста гнило.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР