Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукЗащо договори за правно обслужване

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукЗащо договори за правно обслужване
Коментари Харесай

Защо договори за правно обслужване с голяма столична кантора сключват банка, на която Кирил Петков като служебен министър е принципал и министерства на неговия съратник и неговия съдружник ?


Соня Колтуклиева, фейсбук
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Защо контракти за правно обслужване с огромна столична адвокатска фирма подписват банка, на която Кирил Петков като длъжностен министър е принципал и министерства на неговия сподвижник и неговия съучастник?

На 1 юли 2021 година Българска банка за развиване (ББР) и адвокатска адвокатска фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ подписват догово за “правно обслужване ”, при месечно заплащане от 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно, без Данък добавена стойност, без разноските и без уговорените спомагателни 274 лв. на час.

„ Прокуратурата се е „ самосезирала “, единствено че не за просрочените заеми или увреждането на държавния запас, а поради контракт, подписан с адвокатската фирма, подкрепила новото управление в първите дни на борбата. Жълтите медии на ГЕРБ и Движение за права и свободи и те ревниво вземат участие в борбата от ден едно. “ – написа Лена Бориславова във Facebook на 26 юни.

На 4 юли СГП оповестява, че информацията: „ Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане против началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова “, е с погрешно наличие. СГП следи формирано досъдебно произвеждане за умишлено подписване от длъжностно лице на неизгодна договорка и от това е произлязла забележителна щета за стопанството, предприятието или организацията, която то съставлява – закононарушение по член 220, алинея 1 от Наказателен кодекс. ”

На 4 юли вестник “Труд ” написа: “Активирането на контракта е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 година – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския указател на 07.07.2021 година и това е датата, от която могат да съставляват банката пред трети лица и да подписват контракта и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова ”, че тя е категорично посочена като реализатор по контракта.

Договорът сред адвокатската фирма, в която работят Лена Бориславова и Весела Станчева-Минчева, майката на Никола Минчев, ръководител на 47-я парламент и претендент за депутат от “Продължаваме смяната ” за предварителния избор на 2 октомври, е подписан към седмица, след срещата на младата адвокатка със служебния министър на стопанската система, който е принципал на банката. Видео от рандевуто на Лена Бориславова и Кирил Петков, на 22 юни 2021 година, в 8:33 ч. сутринта, в квартира на Airbnb, беше оповестено в ПИК и има над 2 милиона гледания.

На 25 май 2022 година “Сердика спортни парцели ”, с принципал Министерството на младежта и спорта, подписва контракт с адвокатско сдружение “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” на стойност 117 349,80 лв..

Според източници от профилираната дирекция „ Финансово разузнаване “ на ДАНС, на няколко транша при започване на юни 2022 година “по сметка на адвокатското сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ в Райфайзенбанк постъпват 52 800 лв. “, показва уеб сайтът Tribune.

Министър на младежта и спорта е Радостин Василев, който на 13 юни афишира отцепването си от “Има подобен народ ”, а на 25 август е разгласен за лидер на листата на “Продължаваме смяната ” в Габрово.

За интервала на ръководство на кабинета “Петков ”, Министерството на образованието и науката (МОН) има подписани следните контракти за правно обслужване (според отговор на мое питане по ЗДОИ):

Договор Д 01-294/15.12.2021 година с адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ за даване на юридически услуги, свързани с юридически разбор на контракт Д01-236/13.12.2018г., подписан сред МОН и „ Ученически отдих и спорт “ ЕАД и преструктуриране на активността на сдружението.

Договор Д 01-50/11.04.2022г. и Допълнително съглашение №Д01-83/31.05.2022г. с адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ и „ Маконис “ ЕООД за правене на оценка за сходство със законодателството по държавните помощи по отношение на чл.21, ал.3 от Закона на обществените финанси, обвързвана с опцията за преструктуриране на активността на „ Ученически отдих и спорт “ ЕАД.

Каква е връзката сред министър-председателя и министъра на образованието и науката? На 16 февруари 2018 година, със 100 лв., се учредява фондация “Център за приложни проучвания и нововъведения ”. Учредители на фондацията са Кирил Петков Петков и Николай Денков Денков, които стават и членове на настоятелството и действителни притежатели. Представляващ шеф е Кирил Петков.

Николай Денков е длъжностен и постоянен министър на образованието и науката в кабинета “Петков ”.

Въпроси към Кирил Петков: за какво контракти с адвокатска адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” са подписани от:

– Българска банка за развиване, по времето, когато Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система е принципал на банката?

– “Сердика спортни парцели ” към Министерството на младежта и спорта, когато министър на младежта и спорта е Радостин Василев, разколник от “Има подобен народ ”, лидер на листата на “Продължаваме смяната ” в Габрово.

– Министерството на образованието и науката, когато министър е Николай Денков, съучастник на Кирил Петков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР