Sony проучва по-сериозно възможността да влезе на пазара на електрически

...
Sony проучва по-сериозно възможността да влезе на пазара на електрически
Коментари Харесай

Sony гледа към пазара на електрически автомобили

Sony изследва по-сериозно опцията да влезе на пазара на електрически коли със собствен модел. Ако това се случи, японската компания ще се причисли към софтуерни съперници като Xiaomi и Foxconn, които стават част от разрастващата се промишленост. Главният изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида разгласи основаването на дъщерната компания Sony Mobility по време на софтуерното ревю CES 2022 в Лас Вегас.

Технологичният колос показа и първообраз на електромобил от вида SUV по време на събитието, въпреки че не даде информация за цената или датата на стартиране на пазара. Sony е водач в изработването на датчици за самостоятелни и самонаблюдаващи се транспортни средства. Новият автомобил употребява същата платформа за електрически транспортни средства като показания преди 2 години седан Vision-S, който стартира проби в Европа през декември 2020 година

" Проучваме опцията за комерсиално стартиране на Sony EV. С нашите технологии за изображения и датчици, облачни технологии, 5G и развлекателни технологии, съчетани с майсторството ни в региона на наличието, имаме вяра, че Sony е добре позиционирана като компания за креативен развлечения, с цел да премисли подвижността ", разгласи Йошида.

Разкриването на проектите на компанията докара до повишаване на цените на акциите й с над 4% в сряда, което в допълнение покачва тяхната стойност след растежа от предния ден поради триумфа на кино лентата Spider-Man: No Way Home през празничния сезон, оповестява Financial Times.
Реклама
Фонд управител, основан в Токио, чието портфолио включва Sony, декларира, че не е сигурен дали навлизането на електрическите транспортни средства е позитивно за акциите на компанията в дълготраен проект, изключително като се има поради историята на въодушевеното ѝ присъединяване в планове, които носят минимални облаги. И прибавя, че е от извънредно значение дали Sony ще създава сама колите, или ще употребява трета страна.
Представени функционалности
Vision-S 2 е SUV с повече място за устройствата за забавление, които съгласно Sony и други компании в бъдеще ще заемат централно място в пътуването в автомобил. Автомобилът също по този начин разполага с високоговорители на седалките, които основават " триизмерно звуково поле " към пасажерите, и панорамни екрани. Той също по този начин ще разрешава както стрийминг на игри, по този начин и отдалечена връзка с игралните конзоли на компанията.

Освен това Sony твърди, че друга функционалност на автомобила ще е опцията за смяна на звуците, издавани от транспортното средство при смяна на скоростта. Освен обичайния плач на мотора, автомобилът теоретично може да възпроизвежда елементи от мелодии, текстове от филми или възгласи на наслада при ускорение и прекъсване, съобщи представител на компанията.
Mercedes-Benzпредставиелектрическипрототип,изминаващ1000 км с едно зареждане Mercedes-Benz показа своя нов първообраз на електрически модел. Според компанията Vision EQXX може да измине над 1000 км с едно зареждане, което неведнъж надвишава междинното разстояние от 300 км. Разстоянието е изчислено посредством цифрова симулация на действителна пътна конюнктура, оповестява Financial Times. По думите на немския производител първообраз на автомобила за придвижване ще бъде показан напролет и ще е в положение да измине двойно по-голямо разстояние от изцяло зареден Tesla Model S. Очаква се автомобилът да бъде наличен от 2024 или 2025 година, само че може и да не успее да покрие цялото разстояние, което прототипът изминава. Миналата година Mercedes показа модела EQS и съгласно компанията за момента е електрическият автомобил, който може да измине най-дългото разстояние за едно зареждане от над 650 км. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР