Sony, емблематичната компания за електроника, известна с производството на конзоли

...
Sony, емблематичната компания за електроника, известна с производството на конзоли
Коментари Харесай

Sony гледа сериозно към пазара на електромобили

Sony, емблематичната компания за електроника, известна с производството на конзоли за видеоигри и тв приемници, се приготвя да навлезе в областта на електрическите автомобили. За това се приказва от няколко години, а японската марка към този момент сподели първообраз на първото си транспортно средство.

Sony започва програмата си за разработка на електрически автомобили преди две години. Нещата към този момент са оттатък правенето на проекти и Sony притегля сътрудници, които могат да ѝ оказват помощ да създаде и действително да сътвори годни за придвижване коли.  Пътят към жизнеспособно електрическо транспортно средство минава през голям брой компликации и спънки за построяването на сполучлива автомобилна марка. В това се включват обезпечаване на функционираща верига за доставки, произвеждане, тестване и други  Действията към момента са към етапа на планиране и не включват стотиците спомагателни чиновници, които Sony ще би трябвало да наеме, с цел да подкрепи напъните си в региона на електрическите автомобили.

Компанията ще се изправи против всички останали производители на коли и няколко добре финансирани стартъпи, някои от които към този момент са почнали да доставят нови електрически транспортни средства на клиентите.  Sony разполага с два прототипа и към този момент е осигурила партньорство с Magna International, която има цех в Австрия. Bosch и други известни снабдители на автомобилни елементи също имат контракти с японската компания, тъй че доста от нужните детайли към този момент са налице или ще са действителност напълно скоро.

Защо Sony желае да се впусне в подобен сложен бизнес?

Производителят на PlayStation вижда опция да усили приходите си посредством абонаментни услуги за наличие и други платени функционалности, които могат да бъдат вградени в колите.  Представители на компанията признават, че пренебрегването на електрическите транспортни средства е риск, защото нейните ръководители имат вяра, че точно те ще трансформират автомобилната промишленост по същия метод, по който iPhone трансформира мобилните телефони преди повече от десетилетие.

A тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР