Сондата Hope (Надежда) на ОАЕ изпрати първото си изображение на

...
Сондата Hope (Надежда) на ОАЕ изпрати първото си изображение на
Коментари Харесай

Сондата Hope изпрати първа снимка на Марс, вижте я

Сондата " Hope " ( " Надежда " ) на ОАЕ изпрати първото си изображение на Марс, заяви националната галактическа организация, дни откакто галактическият транспортен съд сполучливо навлезе в орбитата на Червената планета.
Изображението демонстрира най-големия вулкан в Слънчевата система, Олимп Монс, изплуващ на ранната утринна слънчева светлина “, се споделя в изказване, представено от Агенция Франс Прес.
Снимката е направена от надморска височина от 24 700 километра над марсианската повърхнина в сряда, ден откакто сондата влезе в орбитата на Марс, се споделя в изказване.
Шейх Мохамед бин Рашид Ал-Мактум , министър председател на ОАЕ и държател на Дубай, показа цветното изображение в Twitter.
„ Първата фотография на Марс, снимана от първата в историята арабска сонда “, написа той.
Мисията е предопределена да разкрие тайните на марсианското време, само че ОАЕ също желае тя да служи като ентусиазъм за младежта в района.
" Hope " стана първият от трите галактически кораба, пристигнали на Червената планета този месец, откакто Китай и Съединени американски щати също стартираха задачи през юли, като се възползваха от интервал, когато Земята и Марс са най-близо. Начинанието на ОАЕ също е несъмнено за отбелязване на 50-годишнината от обединяването на седемте емирства на страната.
„ Надежда “ ще обикаля Червената планета в продължение на най-малко една марсианска година или 687 дни, употребявайки три научни инструмента за наблюдаване на марсианската атмосфера. Очаква се тя да стартира да предава повече информация на Земята през септември 2021 година, като данните ще са разполагаем на учените от цялостен ​​свят за изследване.

من ارتفاع ٢٥ ألف كم عن سطح الكوكب الأحمر.. أول صورة للمريخ بأول مسبار عربي في التاريخ

The first picture of Mars captured by the first-ever Arab probe in history, 25,000 km above the Red Planet`s surface
— HH Sheikh Mohammed (@HHShkMohd)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР