Sonar Music Festival съвместно с Института за космически изследвания на

...
Sonar Music Festival съвместно с Института за космически изследвания на
Коментари Харесай

Учени изпратиха електронна музика в космоса с надежда за контакт


Sonar Music Festival взаимно с Института за галактически проучвания на Каталуния и METI International пуснаха в космоса 35 десетсекундни EDM (Electronic dance music) композиции за връзка с извънземен разсъдък, написа порталът inverse.com.

Учените се надяват, че песните ще доближат живот някъде в покрайнините на аленото джудже GJ 237 и ще станат образец за повсеместен език на музиката.

Зад една от планетите на звездата GJ 237 се намира зона, която теоретично може да е обитаема – т. е. среща се на задоволително разстояние от своята звезда за поддържане на живот. Според изчисленията песни ще стигнат това място към 2030 година Ако към Земята бъде насочен ответен сигнал, то той ще се получи не по-рано от 20142 година В посланието е включена информация за математиката и за науката като цяло, с цел да бъдат показани някои от достиженията на човечеството.

През ноември предходната година учените към този момент насочиха известие към същата звезда. С помощта на антени в Норвегия, те изпратиха информация за измерването на времето, за изчисленията в аритметиката, за геометрията и други концепции, създадени от хората. Учените се надяват да открият рационални същества с сходно схващане за тези хрумвания. Те признават, че това е доста малко евентуално, само че не губят вяра, че в миналото, да вземем за пример след 25 години, може да се получи отговор от космоса. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР