Солзбъри. Полицията в британския град Солзбъри затвори ресторант като предпазна

...
Солзбъри. Полицията в британския град Солзбъри затвори ресторант като предпазна
Коментари Харесай

The Independent: След отравянето на бивш офицер от руското военно разузнаване: Полицията в Солзбъри затвори ресторант като „предпазна мярка“

Солзбъри. Полицията в английския град Солзбъри затвори ресторант като „ защитна мярка “, откакто по-рано в търговски център някогашен полковник от Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Руската федерация и неговата 30-годишна спътница се оказаха в болница, тъй като са били подложени на въздействието на незнайно вещество, отбелязва вестник The Independent .
Сергей Скрипал, 66-годишен и жена, за която се твърди, че е на към 30 година, са били открити в безсъзнание на скамейка в комерсиалния център в неделя. За случая бе обявено за първи път ден по-късно. Двамата не са имали забележими следи от пострадвания, само че положението им е сериозно.
От полицията в Солзбъри оповестиха, че един от заведенията за хранене в града е затворен за гости, до момента в който трае следствието на случая със Скрипал. Въпреки това управляващите увериха, че не съществува риск за здравето на жителите.
„ Тъй като към момента сме в най-ранен стадий на следствието не сме в положение да установим дали е осъществено закононарушение. Реакцията на доста организации бе координирана ", подчертаха правоохранителните органи.
Случаят на Скрипал неотложно провокира асоциации с убийството на някогашния офицер от Федералната работа за сигурност на Руската федерация Александър Литвиненко, който умря след поглъщането на чай със наличие на радиоактивен полоний 210.
Скрипал е служил в ГРУ на Генералния щаб на Русия до 1999 година През 2004 година е арестуван по обвиняване в шпионаж в интерес на английското разузнаване МI-6. По данни на Федералната работа за сигурност Скрипал е получил 100 хиляди $ от английската работа, с цел да им предава информация от сътрудници на съветските спецслужби. През 2006 година Скрипал е наказан в Русия на 13 година на колония в непоколебим режим, отнемане от званията и държавните награди. Четири години по-късно обаче Скрипал е опрощение с декрет на тогавашния президент Дмитрий Медведев.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР