Соковете от някои цитрусови плодове могат да имат отрицателни ефекти

...
Соковете от някои цитрусови плодове могат да имат отрицателни ефекти
Коментари Харесай

Сокът от грейпфрут може да ни навреди - ако пием лекарства

Соковете от някои цитрусови плодове могат да имат негативни резултати върху тялото, в случай че одобряваме постоянно медикаменти, предизвестиха канадски откриватели.
Сокът от грейпфрут става гибелен, когато се употребява с избрани медикаменти. Това предизвестие насочиха учени от Онтарио, написа БГНЕС.
Те са съставили лист с 43 медикаменти, които могат да причинят съществени здравословни проблеми, когато се одобряват с грейпфрутов сок. В същото време учените обявиха, че вероятността от съдбовен излаз е дребна, само че предложиха да заобикаляме неоправдания риск.
Лекарите обясниха това с обстоятелството, че грейпфрутите съдържат фуранокумарини - вещество в организма, което усилва резултата на токсините, а също по този начин пречи на естественото асимилиране на някои медикаменти. Това може да докара до предозиране и съществени странични резултати, настояват откривателите.
Същевременно, учените разясниха, че когато пием сок от грейпфрут или консумираме самия плод, неговите субстанции се усвояват и отделят от човешкото тяло в границите на 24 часа. Експертите приканиха постоянно да се помни това и също по този начин означиха, че други цитрусови плодове, като портокали, мандарини и лимони, също могат да имат негативни резултати при банкет с лекарства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР