Соковете на някои домашни растения и плодовете в резултат на

...
Соковете на някои домашни растения и плодовете в резултат на
Коментари Харесай

5 стайни растения, които са много опасни и не бива да ги държите в дома си

Соковете на някои домашни растения и плодовете вследствие на цъфтежа им могат да навредят на здравето. Семействата, които са с дребни деца и домашни любимци, са в заплаха. За тях е целесъобразно да не отглеждат такива растения. В последна сметка, децата, развивайки се, се пробват да изследват, допират, вкусват всичко.

Специалистите на Центъра за предварителна защита Ви поучават да разберете всичко за техните нездравословни свойства, преди да купите обичаните си стайни растения. А фамилиите с дребни деца се поучават изцяло да се отърват от рисковите растения в къщата.

1. Аглаонема

Аглаонемата има отровни сок и плодове. То нервира кожата и лигавиците ъс съдържащите се в него субстанции. При хора с нараснала сензитивност на кожата е допустимо да се доближи до раздразнение от плодове и други елементи на растението. Сокът на растението може да докара до отичане и мъчително чувство в лигавицата на устата и гърлото, а на очите да аргументи конюнктивит и проблеми с роговицата.

2. Азалия (рододендрон)

Това е цъфтящо растение. Опасността идва от алкалоидите, съдържащи се в листата и стъблата му. Родителите  би трябвало да са изключително деликатни. Ако детето сдъвче и погълне елементи от растението, може да се токсини. Симптомите на такава интоксикация включват щедро лигавене, тайни от носа, засилено сълзене, гадене и повръщане.

3. Антуриум

Сокът на това зелено растение е рисков. Той съдържа калциев оксалат, които провокират раздразнение при контакт с кожата. Сокът от атуриума е мощно токсичен, от него се възпаляват лигавиците и се унищожават тъканите.
 3 растения у дома, които притеглят парите 3 растения у дома, които притеглят парите
Дoмaшнитe рacтeния нe ca прocтo някaквa укрaca нa интeриoрa и цeлтa им нe e прocтo дa ocвeжaт дaдeнo пoмeщeниe. Някoи oт тях ca cимвoл...

Когато сокът навлезе в устата, се усеща парене, развива се щедро слюноотделяне, отичане на устните, езика и ларинкса. Поглъщането може да предизвика аритмия, а контактът с очите може да аргументи конюнктивит.

4. Амарилис беладона

Това е цъфтящо растение. Луковиците са отровни и може елементарно да бъдат сбъркани с елементарен лук, а това може да аргументи отравяне.

5. Хортензия

Хортензията е цъфтящо растение, от това семейство има почти 70-80 типа. Всички елементи на растението съдържат колхицин и сходни отровни алкалоиди. Контактът със стъблото и листата може да аргументи обриви кожата при някои хора. Отравяне е допустимо, в случай че луковиците на растението се изядат. В огромни дози предизвиква гадене, повръщане, тежка диария, косопад, нарушавания на кръвообращението и увреждане на бъбреците. Случаите на отравяне обаче са редки, защото луковиците на растението е мъчно да се объркат с лука.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР