Сокът от краставица е висококонцентриран източник на хранителни вещества, който

...
Сокът от краставица е висококонцентриран източник на хранителни вещества, който
Коментари Харесай

Пийте сок от краставица за силен имунитет

Сокът от краставица е висококонцентриран източник на хранителни субстанции, който способства по доста способи за възстановяване здравето на организма. Краставицата е необикновен зарзават, който в случай че се употребява дружно с кората, носи необятна гама хранителни субстанции на тялото.

Какво съдържа сокът от краставици?

Краставицата постоянно е подценявана, тъй като мнозина я считат за богата най-вече на вода и бедна на хранителни детайли. Това е илюзия, която проучванията на състава ѝ развенчават.

Сокът от краставици е още по-наситен, защото за изработката на една чаша прясно изцеден сок са нужни 2-3 краставици.

В сока се съдържат забележителни количества витамин С, К, А, В, мед, магнезий, калий, диетични фибри, електролити и доста скъпи антиоксиданти и полифеноли, борещи се със стареенето и раковите процеси в клетките.

Намалява риска от остеопороза

Комбинацията от мед, магнезий и калий в сока от краставици усилва костната компактност и подкрепя построяването на костно вещество, изключително в преклонна възраст.

Повишава имунитета

Наличието на витамин С в сока от краставици подкрепя работата на имунната система, подтиква синтеза на бели кръвни телца и пази организма от възпаления, като обезврежда свободните радикали.

Балансира равнищата на хормоните

Нивата на калий в кръвта са значими освен за сърдечносъдовото здраве и кръвното налягане, само че и оказват помощ за контролиране на хормоналния баланс.

Детокс

Сокът от краставица улеснява и форсира детоксикирането на тялото като в същото време го хидратира. Ускорява се диурезата и се подтиква работата на бъбреците, а черният дроб се улеснява.

Действа противовъзпалително и стопира кървенето

Сок от краставица ще ви помогне да се справите с кървящите венци, тежката изобилна менструация, кървенето от носа, даже хемороидите. Отговорен за това е витамин К, който се съдържа във високи равнища в сока от краставица. Той контролира коагулацията на кръвта и форсира заздравяването на повредените тъкани, като тушира възпалението в тях.

Укрепва нервната система

Калцият играе значима роля за здравето на нервната система и мускулите. Ако упражнявате интензивно или работата ви е обвързвана с повече придвижване, несъмнено калцият ще ви е нужен.

Намалява риска от рак

Растителният лигнин в сока от краставици има потвърден противораков резултат. Богатото съществуване на антиоксиданти в сока от краставици оказва в допълнение благотворно въздействие като обезврежда свободните радикали – едни от причинителите на рак.

Източник: Az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР